Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość zmartwiona83

CIAGLE CHRZAKANIE DZIECKA

Polecane posty

Gość zmartwiona83

Witam. 3 letni syn ciagle mruczy chrzaka kaszle... bardzo intensywna zabawa lub sen przerywa to wszystko. Zaczelismy od neurologa,.. niby tik wokalny ..suplementy i czekac....A ja nie moge patrzec jak on zdziera gardlo.. czasem potrafi non stop. Trwa to od miesiaca.Mial ktos podobny problem.

Gość gość
być może na tle alergicznym to chrząkanie

Gość gość
Ja miałam, a raczej moi rodzice mieli (w sensie że ja chrząkałam). W testach wyszło uczulenie niby na sierść, ale nie sądzę by to było problemem. Raczej było to spowodowane tym, że rodzice zwracali na to uwagę i jeździli ze mną po lekarzach i ja raczej nerwowo już to miałam, jakakolwiek by nie była pierwotna przyczyna. Potem samo przeszło. Możliwe też, że masz zbyt suche powietrze.

Gość gość
moja córka jest uczulona na roztocza,chrząkanie u nas to norma niestety

Gość gość
Moj siostrzeniec tez tak ma i ma alergie. Co jakiś czas wizyty u alergologa i wziewy 2 x dziennie pomagają.

Gość zmartwiona83
Noc bezproblemowo przespana? Alergia wylaczalaby sie?

Gość gość
Moze ktos spotkal sie z tym problemem. Caly dzien mruczal chrzakal kaszlal. Jemu to nie przeszkadza. Wyglada to strasznie.... odwiedzac innych lekarzy?

Gość gość
Odwiedzaj. Ja bym nawet serce zbadała, tak na wszelki wypadek.

Gość gość
Nasz chrząka jak pylą trawy, już się przyzwyczailiśmy. Dajcie jej na początek wapno i powinno być lepiej, u nas czasami pomaga a jak nie lece po leki n receptę. Taki urok alergików :)

Gość gość
Mój syn ma 10 lat,on nie chrząka tylko co chwile pokasłuje tak nawykowo .Zaczęło się to 3 lata temu na przełomie listopad-grudzień o trwa po parę mies po czym nagle samo znika .Przebadałam do wszędzie ,wydałam kupę kasy na badania i lekarzy bo chciałam na szybko a nie czekać w kolejce na fundusz wg lekarzy wg badań ich wyników jest zdrowy ,jeden lekarz zasugerował wycięcie migdałów ,następnych 3 i to znanych specjalistów odradziło .Syn nie jest alergikiem ,nie ma astmy ,nie ma robali ,nie ma żadnych bakterii w gardle nosie serce zdrowe ,refluks nawet podejrzewali wiec też zbadany rtv płuc nic kompletnie wyniki książkowe a czasami jak tak pokasłuje to co np 10 pokasływanie to jest mokry kaszel dłuższy jakby cos zalegało nie nie mogło wyjść . .Nigdy nie chorował nie brał antybiotyków ,tylko to jakieś gówno się przyplątało i lekarze sami nie wiedzą co to ,jedni sugerują że na tle nerwowym ,tylko mi się wydaje to dziwne bo jak pisałam tam cos słychać co któreś kaszlnięcie ,zresztą któryś z lekarzy stwierdził że gdzieś tam jest jakaś wydzielina spływająca ,a następnych 4 mówi że żadnej wydzieliny nie ma i bądź tu mądry. Nie gorączkuje ,chodzi na judo ,piłkę nie ma duszności ,poddałam się już bo lekarze przepisują sterydy na choroby których on nie ma a ja truć go nie będę . Nie wiem co to może być .

Gość gość
u nas 3 miesiace - kaszel poinfekcyjny - przeszlo

Gość zmartwiona83
Najgorzej jak jest czyms znudzony. Przy bajce np pomruk chrzakniecie...czy kaszlniecie.. ten pomruk dziwny jakby przyjekiwal. Twierdzi ze nic mu nie ma nic go nie boli i ze przestac nie moze. Potrafi tak non stop z malutkimi przerwami. Wyglada na zdrowego ale... Jeszcze jedno ..faktycznie to jest po chorobie. Katar+kaszel.. ALE NOC SPOKOJNA SPI

najpierw wizyta i internisty, on potem skieruje w odpowiednie miejsce, nie ma na co czekać, bo potem sprawy mogą się skomplikować. oby nie wyniknął z tego żaden kłopot

Gość gość
może jest spokrewniony z martą z m jak miłość? ona też sporo chrzaka

Gość zmartwiona83
Kaszel poinfekcyjny wystepowal rowniez w nocy?

Gość gość
właśnie mój ten 10 latek co pokasłuje ,noce przesypia nie zakaszlnie a jak tylko oko otworzy z rana pierwsze co te jego dzięki wydaje . Nie gorączkuje,nie gorączkował przy tym ,bo lekarze też o to pytają ,on sam mówi ze go tam drapie i swędzi i on musi odkaszlnąć .

Gość zmartwiona83
Napewno bedzie internista. Oby nie zlekcewazyl. Chociaz intensywna zabawa czy sen przerywa problem. Tik? To jest wsumie powtorka w maju zeszlego roku tez chrzakal po chorobie ale szybko minelo. Teraz ponad miesiac z problemem.

Gość zmartwiona83
Spotkal sie ktos z takim tikiem?

Gość zmartwiona83
Spotkal sie ktos z takim tikiem?

Gość gość
nasz pomrukuje kaszle wciaz szukamy przyczyn ...po przeziebieniu...wyglada jakby go gdzies cos meczylo.. moze robaki

Gość fenomenalle
Czytam wasze wpisy i jakbym o swoim czytała, od 2 lat chrząka. Ma teraz 7 lat, miał wycinany migdałek i cały dzień chrząka bo mówi, że coś tam ma i chodzi i kaszle i aż wnerwia czasem. Wieczorem się położy i się zaczyna pół godzinna aria, jak zaśnie nie ma problemu. Pobudka - wiem, że juz nie śpi bo się znów zaczyna :D W szkole usłyszałam również uwagę nauczyciela, że rozprasza i może to być na tle nerwowym, choć nie widzę podstaw. Zapisałam nawet na testy alergiczne i może coś znajdą. Od powietrza to nie jest, bo ma to w klasie, na dworzu, w domu, wszędzie. Nosz istny szał czasem :D

Gość gość
I mas zmowu

Gość gość
Ja mam taki problem z moim dzieckiem ... tylko że mój 5-cioletni synek ma wiotkość krtani i myślę że to przez to... a czy Twój syn chrząka ciągle czy o określonych porach ? bo moje dziecko przeważnie chrząka rano i po wysiłku... Robiliśmy testy i nic nie wykazały ...

Gość gość
Moja siostra tak chrzakala i wyszlo, ze miała niedobór magnezu

Gość gość
Mój wyrósł z tego od tego czasu co tutaj pisałam 23.01.14 nie było ani śladu chrzakania. Co prawda moja matka poszła z nim do homeopaty kroplr homeopatyczne zapisał niby miały działać uspokajająco ale jakoś ja w ich moc nie bardzo wierzę ale wypił butelkę jedna drugiej już nie dałam i cisza przeszło.

Gość gość
Oj mialam to jak poszłam do pierwszej klasy. Było na tle nerwowym. Potem przeszło a w dorosłym życiu nerwica wróciła ze zdwojoną siłą. Pewnie ono coś przeżywa.

Gość fenomenalle
Hmm, po raz drugi wycieli młodemu migdałka, coś odrosło i przeszkadzało, jest już miesiąc po zabiegu i niby mniej chrząka ale teraz dmucha pusty nos i szału nieraz dostaje jak idzie i fufa tym nosem. Zapisalam do psychologa bo już nie mam pomysłow ://

Gość gość
co wam wszystko przeszkadza w tych dzieciach :O ja tez chrzakalam na tle nerw, samo przeszlo. nikt mnie po lekarzach wciaz nie ciagal :O

Gość gość
Odświeżam temat. Tu nie chodzi o to że nam wszystko przeszkadza, tylko że w głowie powstają najczarniejsze scenariusze, człowiek się czuje kompletnie bezsilny gdy coś ewidentnie nie gra. Moja czterolatka zaczęła tak chrząkać i pomrukiwać 3 m-ce temu po przeziębieniu i od tego czasu byłam już u 3 pediatrów, laryngologa i pulmonologa, razy robiłam morfologię i badanie na pasożyty. Teraz planuję alergologa ale dość sceptycznie. W nocy jest cisza więc już sama nie wiem. Może ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniami...

Gość gość
Nasz prawie czteroletni syn zaczął tak chrząkać około 2 miesięcy temu i wciąż to robi i rzeczywiście do szału doprowadza... a lekarze wciąż swoje że wszystko jest ok. Jak młody ląduje w łóżku to spokój do rana jest i nie wiem co robić ? Jutro alergolog a na wycięcie migdałka czekamy w kolejce... a on wciąż chrząka co 15-30 sekund

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować