Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nigdy babcia nie bede

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj corka oznajmila nam czyli mi i mojemu mezowi,ze nie chce miec dzieci,ani ona ani jej maz.zaluje,ze nie zdecydowalismy sie na wiecej dzieci,mamy tylka ja jedna,myslalam ze doczekamy sie wnukow,albo chociaz jednego wnuka a tu taka wiadomosc,smutno mi,nasza rodzina zaniknie,bo ja tez jestem jedynaczka a meza siostra jest w zakonie :( Eh nawet nie mam z kim o tym pogadac,bo przy mezu jak o tym mowie to zaraz placze.Wiem,ze to ich decyzja ich zycie i ja nie mam prawa niczego narzucac,ale serce mi peka na sama mysl,ze nigdy nie utule wnuka.

Gość dziewczynka z zapalkami
spokojna głowa, może im się zmieni? a może wpadną? :) ilu takich na świecie nie planowało i nie chciało, a mają dzieci i to nie jedno?

Gość gość
tez mam cicha nadzieje,ze im sie odwidzi,tylko czy ja tego doczekam...Jesli chodzi o wpadke to raczej watpie

Gość dziewczynka z zapalkami
nie jest typem kobiety, która czuje instynkt macierzyński? ja też nie 'podawałam' na mamę, a świadomie jako 26latka zdecydowałam się na dziecko... a moja siostra, która jest "stoworzona do bycia matką" świadomie się na dziecko nie zdecydowała, ma teraz 41 rok, myślę, że się już nie zdecyduje. a opisałam swoją historię żebyś uwierzyła, że wszystko może odwrócić się o 180* i to co dla Twojej jedynej córki teraz jest sufitem, kiedyś może być ziemią :)

Gość gość
Ja też nie planowałam dzieci, a tu zonk- 3 miesiące po ślubie wpadka :) Sama zaskoczyłam siebie bo bardzo się ucieszyłam- choć trochę też przestraszyłam. Teraz z każdym dniem coraz bardziej cieszę się Dzidziulem, który we mnie rośnie :)

Gość gość
Zajmij się kobieto swoimi sprawami. Może znajdź jakieś hobby jak bieganie, szycie, gotowanie nowych potraw lub granie z mężem w karty, a nie będziesz teraz chodzić za córką i pokazywać jej swą cierpiącą twarz "bo nie możesz mieć wnuka" . Nie chcą mieć dzieci, to nie, w końcu to ich życie. Może chcą je przeżyć w inny sposób, a nie tak jak większość społeczeństwa? Najgorsze są właśnie matki, które nie mają żadnych zainteresowań i czekają aż wnuki wypełnią ich czas.

Gość koniusia
zainteresowania i hobby nie zastąpią żywego człowieka.. małego słodkiego dziecka.. moi rodzice i teściowie bardzo późno doczekali się pierwszego wnuka.. mimo,że każdy z nich miał swoje zajęcia, to radości jaką sprawiła im wnuczka nie da się opisać.

Gość koniusia
teściowie nie mogą na co dzień uczestniczyć w życiu wnuczki, bo mieszkają daleko, ale co dziennie dodaję dla nich nowe zdjęcia i filmiki w galerii, często rozmawiamy przez telefon. Teściowa jest bardzo dumna z tego, że została babcią.

Gość gość
Najlepiej to czytac to, co sie chce przeczytać. Przeciez autorka sama napisała że rozumie że to ich zycie i decyzja.... ale napisała tu bo jest jej smutno. I nie chodzi za córką z cierpiącą twarzą, tylko własnie wyżala sie poza rodziną. Obyś nigdy nie musiała chowac smutku przed bliskimi z szacunku dla ich decyzji... to bradzo trudne, wiesz? A ty autorko faktycznie niewiele mozesz zrobic, chyba tylko miec nadzieje ze sie odmieni. Ile lat ma twoja córka, ile są po ślubie?

Gość gość
Moze kasy nie maja i licza na to ze poratujesz ich i obiecasz sponsoring wnuczki lub wnuka

Gość gość
Moja teściowa też marzy by zostac babcią, bo jest mamą jedynaka. Ale jej syn a mój mąż jest na moim utrzymaniu już 3 lata, więc cóż... Może nie doczeka, jak tak będzie się usamodzielniał. A ma już 36 lat!

Gość gość
A ja nigdy nie będę kosmonautą ani fizykiem teoretykiem, no i ? Jest wiele ról, których się w życiu nie odegra. Źadna to tragedia. A ten świat jest tak posrany, że nawet lepiej, że jakieś kolejne istnienie uniknie męczarni tutaj, chorowania i umierania.

Gość gość
nieszczesliwym jestes czlowiekiem gosciu nade mną...

Gość gość
Czy nieszczęśliwym...bez przesady...bardzo bym chciała być kosmonautką, to fakt, ale co zrobić, musiałam się zainteresować czymś innym. I też dobrze. A ty jesteś fizykiem teoretykiem, pokurczu ? Czy tylko z sukcesem nadstawiłaś kiedyś d**ę do zalania formy i to jest twój życiowy sukces ? Pytanie retoryczne, rzecz jasna.

Gość gość
No to całe starania jak w d**ę. Równie dobrze mogłaś nie rodzić, nie wychowywać a nadwyżki kasy przeznaczać na własne przyjemności. Rozumiem cię. Współczuję. Ale może jej się odmieni? To tępe niedouki się rozmnażają a ona robi z siebie jakąś niedorobioną, taki odpad ewolucji, jakby nie była w stanie przekazać genów. No, ale może jej się jeszcze odmieni. A o tych fizykach teoretykach... Można być geniuszem ale jeśli się predyspozycji nie przekazało w genach, nie wychowało odpowiednio dzieci i linia zaginie, to obiektywnie pod względem biologicznym ma to takie znaczenie, jak przerzucanie gnoju w pegeerze

Gość gość
kropka