Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka 565

Czy warto obejrzeć poród

Polecane posty

Gość autorka 565

Czytając pewien temat zaczęłam zastanawiać się czy warto obejrzeć poród. Jestem w 6 miesiącu więc bardzo ciekawi mnie jak to wygląda i czego mogę się spodziewać itd z drugiej strony boje się oglądać bo nie wiem czy nie wywoła to we mnie jakiegoś lęku. Co o tym myślicie?

Ja nie oglądałam i niestety nie starczyło mi czasu na szkołę rodzenia. Uważam, że spokój daje więcej niż taki film. Aby się zwłaszcza nie nakręcać na ból. Wiadomo - poród nic miłego pod względem bólu, ale z pewnością nie jest to największy ból jaki przeżyłam.

Gość autorka 565
Ja właśnie nie chcę siebie sama straszyć poprzez oglądanie takiego filmu ale z drugiej strony zawsze wolałabym być przygotowana, wiedzieć co może mnie czekać jednak nie wiem czy obejrzenie go to dobra droga czy przypadkiem sobie przez to nie zaszkodzę zamiast pomóc.

Tylko nie wiem jaką wiedzę można uzyskać z perspektywy kobiety rodzącej? Bardziej dla np. przyszłej położnej taki film by się przydał. Jednak na miejscu wszystko powiedzą. Lepiej nawet zapytać o to co powinnaś wiedzieć lekarza, który prowadzi Twoją ciążę - to się z pewnością bardziej przyda niż film, który niewiele wniesie a może Cię niepotrzebnie zestresować.

Gość gość
Napewno nie. Ja przypadkiem zobaczyłam w tv i dopoero zaczęłam się bać. Jak chodziłam do szkoły rodzenia i do niczego mi się nie przydało.