Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to juz POROD pomocy

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny ratujcie. obudzilam sie ok 4.30 z bolami brzucha. poszlam do toalety, wydaje mi sie, ze uslyszalam takie hlup... jakby cos wypadlo. wydaje mi sie, ze widzialam w toalecie ten przyslowiowy korek. boli mnie brzuch i promieniuje na plecy. podcierajac sie zauwazylam sluz konsystencji bialka jaja kurzego, wydaje mi sie, ze podbarwiony krwia. czy to juz sie zaczyna? w jakim czasie powinnam pojechac do szpitala?

Gość gość
jest tu ktos?

Gość gość
ile kobieta ma czasu zeby dojechac do szpitala

Gość gość
Kobieto jazda na pogotowie,zaczynasz rodzic!!!Gdzie Ty masz glowe?Zamiast pedzic na izbe Ty pytasz ludzi na forum??

Gość gość
pytam poniewaz bylam wczoraj na kontrolnym ktg wszpitalu. lekarka stwierdzila, ze nic sie nie dzieje i do porodu mam czas dlatego zdziwilam sie tymi objawami. po prostu leze w lozku i wolalam zapytac bardziej doswiadczonych kobiet niz wyjsc w szpitalu na panikare

Gość gość
Wez nie polegaj na tych znachorach *****ych,ogladasz tv?Slyszalas o blizniakach??Nie wyjdziesz na panikare.Ubierz sie cieplo,pakuj torbe i jedz.Maja obowiazek Cie przyjac.Bedziesz przynajmniej wiedziala co sie dzieje

Gość gość
Przeciez czko sluzowy może odejść nawet 2 tyg przed porodem. Bez przesady. A skurcze jakieś masz?

Gość gość
z powodu czopa ma jechać na porodówkę? odeślą ją i karzą wrócić jak zaczną się skurcze; weźcie przestańcie straszyć ludzi. \ Ta kobieta od bliźniąt miała problemy z ciśnieniem, więc tu gdzieś wpływ na całą sytuację jest. A ty autorko zachowaj spokój, nie ma co panikować. Wyszedł czop, co znaczy, że rozwarcie się powiększa, organizm szykuje się i tyle. Skurcze delikatne mieć możesz, co nie oznacza, że rodzisz. Jak zaczniesz czuć ucisk w dole brzucha, potem napinanie od dołu ku górze, no i jak zaczniesz te napinanie odczuwać, do tego w jakichś regularnych odstępach czasu, to może dopiero oznaczać poród. Zwykle boli i nie da się tego nie zauważyć (bólu). Możesz przegapić początek, ćmienia, napinanie, ucisk (ja tak miałam), ale jak skurcze się zaczęły, to wiedziałam, że zaczęło się.

Gość gość
dzieki dziewczyny. jednak pojechalismy. skurcze sa regularne i zaczyna si3 robic rozwarcie wiec to juz to. trzymajcie kciuki zeby szybko poszlo i bylo do zniesienia :-)

Gość gość
powodzenia

Gość gość
łał..przerazajace..tylko cc.