Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Zdalne sterowanie węzłem cieplnym w Olsztynie Pomóżcie

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do specjalistów z zakresu ogrzewania centralnego w budynku wielorodzinnym, do biegłych, informatyków, informatykówze znajomością zdalnego sterowania węzłami cieplnymi i innych, którzy mogą pomóc w rozwiązaniu problemu. W Olsztynie, w bloku wielorodzinnym, jeden z mieszakańców bloku, zamontował system zdalnego sterowania węzłem cieplnym na własny użytek w tajemnicy przed mieszkańcami, a nawet instytucjami odpowiedzialnymi za ogrzewanie. Dawkuje sobie ciepło, kiedy chce sobie podgrzać chałupę, tak mniej więcej ok. 1 godzinę dziennie. Poza tym manipuleje ciepłem w taki sposób, żeby mieć jak najmniejsze koszty ogrzewania, a co za tym idzie jak najwieksze zwroty. Specjaliści od węzłow cieplnych twierdza, że niemożliwe jest zdalne sterowanie tym konkretnie węzłem. Jednak ten mieszkaniec to robi. Prawdopodobnie steruje z komputera pompami i działa na czujkę pogodową. Przez wiele lat miał dostęp do węzła, więc zna wszystkie parametry pracy systemu c.o. W jaki sposób mógł on to zrobić? Bardzo proszę o pomoc.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować