Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie o kota

Polecane posty

Gość gość

Pomóżcie, bo już nie wiem co robić. Moja żona wyjechała na 2 tygodnie do sanatorium. Wyjechała w czwartek. Od tamtej pory kot nic nie chce zjeść. CIągle chodzi po domu jak cień albo śpi. Na dwór wychodzi tylko się załatwić i wraca. Nie trwa to nawet 5 minut. Zanim żona wróci to ten kot zdechnie. Jak go zmusić do jedzenia? Przekupstwo najpelszymi smakołykami nie działa. Żonie nic nie mówię, żeby się nie martwiła. Dzwoniłem do weterynarza to powiedział, że jak nie będzie jeść przez kilka następnych dni to mam go przywieźć na kroplówkę, ale nie chcę męczyć kociaka bo i tak cierpi. Macie jakieś sposoby, żeby rozruszać futrzaka?

Gość gość
Świeżej rybce albo surowej wątróbce bestia się nie oprze...

Gość ladacoooo
zrób mu lewatywe:D

Gość gość
w końcu może zgłodnieje . Uważaj bo z tęsknoty kot m oże zacząć załatwiać się w jakimś kącie w domu

Gość gość
Żona wyjechała w czwartek a dziś jest środa więc kicia już prawie od tygodnia nie je. Koty są wytrzymałe, potrafią kilka dni nie jeść bez szwanku dla zdrowia ale 2 tygodnie to już długo :( Sama mam 2 koty ale nie mam tego problemu, jak gdzieś wyjeżdżamy to one jedzą.Ale może to jest właśnie ten haczyk: mam 2 koty więc one mają swoje towarzystwo jak zostają same i nie czują się samotne. Na pewno kotek z tęsknoty odmawia jedzenia, może spróbuj zapewnić mu więcej towarzystwa swojej osoby, więcej przytulania, głaskania, bawienia się z kotkiem. Koty to wbrew pozorom bardzo towarzyskie zwierzątka, bardzo łakną ludzkiego towarzystwa

Gość balabina
surowe mięsko... i inne kocie przysmaki neu zmusisz go, jelsi naprawde nie zechce jesc pilnuj zeby miał zawsze wode dp picia! moze w kńcu zgłodnieje... nigdy nie zostawał sam? bez żony?

Gość balabina
BZDURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koty nie mogą długo nie jesc!! sa inaczej zbudowane, ich watroba na to nie z pozwala, nie moga głodowac!! masz koty kobito i nie wies zo tym! Koty ie sa wytrzymałe na głód, nie pisz bzdur, psy, udzie tak, al enei koty!

Gość ladacoooo
powieś tego chooja

Gość gość
To już starszy kot. Ma jakieś 7 lat. Zostawał bez żony góra 2-3 dni to wtedy jadł. Teraz jest jakiś niespokojny. Napił się wody i polizał pasztet, ale nic nie zjadł.

Tak jak ktoś napisał kot nie może długo nie jeśc- powinieneś udać się do weterynarza na kroplówkę, może też dać kotu na zwiększenie łaknienia to może zacznie jeść.Ale na pewno wizyta u Weta wskazana.

Gość balabina
ojj, nie taki starszy ;) dorosły po prostu