Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię dla chłopca Franek albo Leon

Polecane posty

Gość gość

Co o tym myślicie ? Franciszek jakoś do mnie nie prze przemawia ale Franek bardzo mi się podoba, podobnie jak Leon, Leoś

Gość gość
jak to przeczytałam to sobie w duchu pomyślałam;jeszcze się nie urodził a już dzieciaka ukarali,albo go nie kocha. No,tak,imię rzecz gustu rodziców,mi oba bardzo się nie podobają.

Gość gość
Rafi brzmi nieźle ...niee ??

Gość gość
Na szczęście to nie tobie mają się podobać, a rodzicom :). Jak dla mnie Leon bo Franciszków ttyle się teraz namnożyło że.....ho,ho

Gość gość
żadne

Gość gość
Nie!!!powinni zakazać imion które narażają dzieci na ośmieszenie, no chyba że wychowasz dziecka na bezczelnego, wyszczekanego megapewnego siebie ważniaka to co innego to jedyna szansa żeby sobie poradził! Jeśli będzie cichy, spokojny i miły dla wszystkich to dzisiejsze dzieciaki zjadą go jak bura sukę!!!!! W myśl przysłowia na pochyłe drzewo każda wskoczy!

Gość gość
To co według Ciebie lepsze są imiona typu Nikodem, Brayan, Oskar, Olivier i tym podobne wydziwiadła ?

Gość gość
oba kałowe

Gość gość
To co według Ciebie lepsze są imiona typu Nikodem, Brayan, Oskar, Olivier i tym podobne wydziwiadła ?

Gość gość
Michał jest de best

Gość gość
Wg mnie najlepsze imiona to:Marcin,Michał,Tomasz,Krzysztof,Piotr,Maciej,Dawid,Mateusz,Artur,Jakub,Damian, Łukasz, Kamil. Nie nadawajcie imion staroświeckich i nowoczesnych bo są śmieszne

Gość kufamacmufamac
mój kot miał na imie Leon

Gość gość
to po cholerę pytasz innych o zdanie,mi też się nie podobają tak samo jak te które ty uważasz za "wydziwiadła" to wiedz,że inni za tak samo paskudne uważają Franka i Leona

Gość gość
a jak nie rafii to ramzes tez spoko.

Gość gość
boże biedne dziecko :O

Gość gość
Ostatnio natknąłem się na badania naukowe w których przedstawiono, że rodzice nadający swoim imionom staropolskie imiona wykazują się wyższym rozwojem intelektualnym, mają w większości wyższe wykształcenie itp. natomiast rodzice nadający nowoczesne imiona, teraz tak bardzo modne Nikole, mają zazwyczaj średnie i niższe wykształcenie, niższy poziom intelektualny a co trochę przerażające, zazwyczaj są to rodziny patologiczne. Także autorko, to może wcale nie jest zły wybór.

Gość gość
a niech sobie daje jak chce,ale skoro pyta innych o zdanie to dlaczego się obrusza jesli komuś się nie podobają,ja np.lubię imiona proste Piotr Paweł,Wojciech,Krzysztof,Michał,ale wiem,że wybiorę dopiero po urodzeniu gdy kruszynka zobaczę,bo co z tego ,że wybiorę imię Gerwazy skoro jak na niego spojrzę zobaczę w nim Tomasza,Tomcia ,Tomeczka i to imię które w ślepo wybrałam ni jak,pasować do dziecka nie będzie.

Gość gość
Franek!

Gość gość
ojejujejunieeeeeeeenie nie,pomyśl jeszcze

Gość gość
Mnie się leon bardzo podoba. Miałam tak nazwać swoje, ale urodziła się dziewczynka. Tyle że mieszkam w Niemczech, tu się troszkę inaczej wymawia, jest nowoczesne i popularne. Aż zbyt popularne.

Gość gość
Po niemicku Leo, śliczne

Gość gość
Dodam, że jak mówiłam rodzinie z polski że jak będzie chłopak to nazwę go leon to wszyscy odradzali i krytykowali. Znowu tutaj jest w pierwszej trójce najpopularniejszych imion więc też trochę mi to nie odpowiadało

Gość gość
Leo super. Mam psa Leona :) Piękne stare, przedwojenne imię do tego oryginalne i pięknie brzmiące. Nikt nie będzie dziecka wyśmiewał (chyba że faktycznie będzie capą). Tu na kafe WIELOKROTNIE czytałam że imie Kuba, Kasia czy Weronika, Emilia to patologia... Już nie mówiąc o Amelii (swoją drogą też ładne z klasą i z charakterem szkoda tylko że takie popularne :(

Gość gość
mój tata ma na imie Leon, mama do niego mówi Leoś, mi się bardzo podoba :)

Gość gość
właśnie,gdzieś naszego Leona wymawia się jako Lio krótko ale dźwięcznie,bardziej ii niż ee,a w Polsce Lee-oon,tak samo u nas ble Justyna a w Niemczech Justiine,niby te same imiona a uroda ich zupełnie inna.

Gość Lubie placki
W Niemczech Justyna to chyba "Dżesika", czyż nie ?

Gość gość
Ja byłam w Niemczech jakieś 3 lata temu i tam na Justyne mówili właśnie dżesika

Gość gość
Lubię placki,aleś wymyśliła:):):) Dżeskia i jeszcze to"czyż nie",podstawówka na kafe górą.

Gość gość
eee coś ci się pomyliło