Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto stosował żuravit junior przy zapaleniu pęcherza w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Mam zapalenie cewki moczowej bo nieprzyjemnie piecze kiedy oddaję mocz. Jestem obecnie w 11 tygodniu ciąży i lekarza bardzo ostrożnego jeżeli chodzi o wszelkie antybiotyki. Lekarz uznał że mam pić dużo płynów i zażywać preparaty z żurawiną. W wynikach badania moczu wyszło naturalnie że wystepują liczne bakterie. Kupiłam żuravit Junior bo forma syropu najbardziej mi odpowiada (po tabletkach wymiotuję) ale tam pisze że dla dorosłych zaleca się max dwie łyżeczki dziennie i nie przekraczać zalecanej dawki . Dlaczego? Przeciez to naturalny suplement diety. Dwie łyżeczki plus wypijanie dużej ilośc**płynów zupełnie nie pomagały, jedynie łagodziły pieczenie które potem i tak się wieczorem nasilało. Wczoraj wzięłam rano dwie łyżeczki i na wieczór kolejne dwie i dziś tak samo i odczułam nagłą poprawę , przestało tak dokuczliwie piec . Co wy o tym myślicie?

Gość gość
Takie ścisłe zalecenia to chyba dla dzieci a tak to żurawiny chyba nie da się przedawkować bo z tego co wiem to ekstrakt z zurawiny, sacharoza itp ale nie ma tam nic innego co by zaszkodziło.

Gość gość
kup sobie sok z żurawin 100 % i rozcieńczaj z wodą;)

Gość gość
ja na poczatku ciazy jadlam wszystkie zurawiny, kupilam suszone i zulam i popijalam herbata zurawinowa :) wszystko z zalecen lekarza. a chlopaka urodzilam dorodnego! smak i zapach zurawiny przypomina mi pierwsze miesiace :D