Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płaczę co dzień

MARTWA jedynka nigdy nie będę

Polecane posty

Gość gość
Ja tez miałam martwa jedynkę wybielana od środka. To jest najmniej inwazyjne leczenie i oid tego sie zaczyna. Dentysta nie gwarantował, ze bialosc się utrzyma, ale 4 lata później jedynka jest nadal biała i wygląda tak jak inne zęby.

Gość gość
Pearl Drips Smile Corrector Pen.

Gość Gość3456
Po mocnym uderzeniuobumieraja? Srednio po jakim czasie. Mam 3/4 korony na jedynkach i przy......lam jakies pol doku temu tak, ze gwiazdy zobaczylam:-( Robilam przesietlenie bo sie o porcekane balam. NIC nie wyszlo a po 3 miesiacach sie kawalek wykruszyl(naszczescie z tylu nie widac) Ostatnio mnie ten zab pobolewal.Mozliwe ze umiera po 6 moze nawet 8 miesiacach?

Gość gość
Drops miało być, nie drips.

Gość gość
O matko i corko jaka koronka? Slyszalas o licówkach? Po co tak masakrowac ząb. Nie ma przeciez potrzeby. Masz dzieci a nie stac cie na ząb? A na dzieci w liczbie mnogiej bylo cie stac? Ludzie sa dziwni.

Gość gość
Właśnie!! W Polsce to metody kowala nie dentysty. Założyć koronke a potem wyrwać. Nie robi się tak, najpierw ulicówka, są licowki kompozytowe, które nie wymagają usuwania szkliwa. Albo porcelanowe, ale tu się trochę szkliwa usuwa. Albo binding, nakładanie materiału w kolorze zęba, tak zeby zamaskować niedoskonałości. Wybij sobie z głowy ta koronkę i wkład, to jakiś przedpotop!

Gość Gość3456
Kompozyt czy nadbudowa to nie jest dobra rada dla kogos wrazliwego na detale. Przejzystosc tych materialow pozostawia wiele do zyczenia..chyba ze masz wade wzroku i tylko kolory widzisz:-)

Gość grzybobójczyni
mam jedynkę z kompozytem.ni c***ja nie do odróznienia,a tez była martwa.teraz usmiecham się szeroko i mam w doopie.koszt 100 zł.słownie-sto.

Gość gość
ja mam podobnie z jedynką,musialam leczyc kanalowo i ząb jest martwy(zaraz się popaprancy będą nabijac,dlaczego martwy?bo nerwa nie ma)i ząb taki ma niestety tendencje do ciemnienia ale i z tym mozna sobie poradzic ,wybielono mi go od srodka,kilka wizyt koszt 200zl

Gość gość
Skoro Twój mąż traktuje swoje pieniądze jak tylko swoje, to rozejdź się z nim. Albo dasz mu coś do myślenia albo dostaniesz alimenty i będziesz miała więcej pieniędzy.

Gość gość
oj tam nie pzresadzaj,można na raty to zrobic i nic nie odczujesz

Gość gość
najlepiej chyba na początek 'licówkę' z kompozytu i zbieraj na porcelanową, szkoda się zadręczać, zwłaszcza że jest to do zrobienia

Gość gość
wspolczuje, wiem o co chodzi wygladasz jak jakis chlop z ugnojonej wsii wszyscy sie smieja. rozumiem biedna, zbieraj po 50zl moze sie uda, wez pozyczke. ja cala kwote podatku odkladam na ząb:( bo s*******e biora po 700zl za kanałowa szóstkę. gadac mi sie nie chce.

Gość co za nieuki tu siedzą
MARTWY ząb ,czyli taki w którym nerw obumarł. Kiedy to ma miejsce? A chociażby po leczeniu kanałowym gdzie nerw się zatruwa i usuwa. Do osoby która pyta czy jej koronki mogą obumrzeć - w odróżnieniu do Twojego mózgu, który najwyraźniej obumarł nie mogą, bo to są sztuczne zęby! Martwy ząb należy wybielić a nie zastępować go koroną! Martwe zęby wybiela się od środka, najpierw często trzeba ponownie przeleczyć je kanałowo, potem cementuje się korzeń i umieszcza kompozyt w komorze zęba na 24 h - 3 dni, jeśli efekt jest niewystarczający to się to powtarza kilka razy. Potem plombuje się ząb i jest jak nowy. Żadnych koron ani licówek!!!

Gość gosc z daleka
Nie placz, podaj Swoj e-mail to moze C***odeslemy troche kasy. Ja na poczatek oferuje 10% czyli 85 zl. Znajdzie sie wiecej chetnych?

Gość gość
pod koronka moga byc bakterie beztlenowe i ropa, ktore ataktują też martwe zeby po leczeniu kanalowym, nie tylko żywe zęby. tzw reendo-czyli leczenie zęba po raz 3 kanalowe. chetnie bym c***omogla, ale nie mam kasy i nie moge c**przelać. ja mam ciemna dwójke zobacze co dalej. w tym roku przed wyplata dostalam zapalenia oka, antybiotyk od rodzinnego detrmecyna nie pomogl, poszlam prywtnie do okulisty bo nie bylo zadnego wydalam ze 300zl, bo i drugi raz musialam pojsc.... w tym roku i wam tez to radze, postanowilam że caly podatek odzyskany jak sie uda te kolo 1000zł odkladamy do czarnej skrzynki na wypadki typu okulista, prywatny lekarz, dentysta. trzeba kupic okulary, wyleczyc ząb. bedzie kasa. a mamy 1500zl na 3 osoby.