Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płaczę co dzień

MARTWA jedynka nigdy nie będę

Polecane posty

Gość płaczę co dzień

Się uśmiechać. Odizolowałam się od ludzi. Z tym zębem wygladam jak ostatni brudas, choc tak nie jest. Najgorsze, że nigdy nie będzie mnie stać na zrobienie koronki. Mając dzieci można sobie pomarzyć o czymś takim,. Przez ten kompleks mam ochotę się zabić:( A mój mąż, on problemu nie widzi. Jestem młoda, a przez to tak cierpię;( Przepraszam za ten temat, ale już jestem tak zdesperowana, że zaśmiecam to forum swoim problemem.

Gość napalony_facet_27
cyckasz?

Gość gość
koronka nie jest taka droga przeciez więc nie rpzesadzaj

Gość gość
Wspolczuje,musi to byc strasznie krepujace. Swoja droga mezus powinien dac Ci kase na zrobienie tego zeba bez przesady, chyba ze bieda az piszczy. Dla kobiety wyglad to bardzo wazna sprawa.

Gość płaczę co dzień
Wyniesie mnie 850 zł, więc tanio to nie jest.

Gość gość
Nie "mezus powinien dac kase" tylko "pojdzie do pracy to i na koronke kase bedzie miala :P

Gość gość
A ile kosztuje wstawienie?

Gość gość
po co ci bachory były, albo bachory, albo zeby

Gość gość
850? popytaj u innych stomatologów. Kolezanka płaciła 400 zł za bardzo ładną koronkę

Gość gość
Dlaczego /umarla/?

Gość gość
A gdybyś tak, zanim uzbierasz te 850 zł, nakleiła sobie na tę jedynkę kawałek gumy do żucia np. Orbit? mogłabyś się uśmiechać, nikt nie zauważy. :)

Gość gość
skoro cię teraz nie stać to odkładaj powoli jakieś sumy aż się uzbiera. To nie są jakieś miliony, nie przesadzaj.

Gość gość
Kochana, po pierwsze koronka to raczej zbyt inwazyjna ingerencja. Na przebarwione żeby zakłada się licowke. Poczytaj sobie trochę na ten temat, idź do dobrego gabinetu. Co to jest 850 zł w porównaniu z Twoim spokojem i komfortem normalnego życia? Trudno, dzieci będą musiały się obejść bez paru rzeczy, Twój ząb jest ważniejszy. Zresztą 850 zł yo tak czy inaczej niewielka suma. Nawet gdybyś była bardzo biedna, to możesz uskładać. Tylko nie wolno ci myśleć ze to jakiś luksus, bo to podstawowa potrzeba.

Gość płaczę co dzień
Pracuję i zarabiam, ale mąż- swoje zarobione pieniądze traktuje jak tylko swoje(nie będę się rozpisywała, bo nie ma sensu). Nie dam rady po prostu nawet pracując wydać tyle pieniędzy..... Pytałam, nie ma taniej bo to koronka + wkład itd.

Gość gość
Popytaj u innych stomatologów, z resztą NFZ wiem, że czasem finansuje nawet operacje plastyczne, jeśli wygląd utrudnia życie-pochodź i się dowiedz, czy Tobie zęba nie sfinansują.

Gość gość
na tym forum to i 10 tysięcy to nie fortuna, tu same bogaczki siedzą hehe, smieszne jesteście

Gość kasia2014
Ją mam martwe 4 przednie górne zeby lekarz spartaczyl robotę nowa pani dr wyłączyła zapalenie okostnej i zaproponowała korony bo były bardzo słabe zeby zrobiłam 4 porcelanowe na cyrkonie 6 lat gwarancji zapłaciłam 4400 ale na metalu byłoby taniej ale mogą siwiec dziasla

Gość płaczę co dzień
Wolałabym licówkę, ale na słaby martwy ząb(odróżniający się kolorem) nie zakłada się licówki, każdy stomatolog mi to mówił, po prostu bez sensu by to było.

Gość gość
Czy w Polsce jest cos takiego jak Pearl Drops Instant White? To taki żel,którym się maluje zęby, żeby wyglądały na białe. Naprawdę wygląda świetnie, a pod koniec dnia normalnie usuwasz przy myciu szczoteczka. W UK można kupoic w Boots. Może popros znajomych jeśli masz. To było by rozwiązanie dopóki nie zalozysz sobie licówki. Nie koronki!

Gość gość
Ale jak martwa? Nie masz jedynki? Hahaha ale sie usmialam, patologia pusta geba:-) no k***a jak ty chodzisz do pracy? Ja chyba bym sie ze wstydu zapadla

Gość kasia2014
Na martwe zeby nie zakłada się licowek bo są a słabe. Na zachodzie wszystkie zeby leczone kanałówo zabezpiecza sie korona

Gość gość
Nonsens,idź do dobrego dentysty. Mnóstwo artykułów anglojęzycznych informuje, ze ulicówki jak najbardziej zakłada się na martwe zęby. Właśnie to jest zalecane. Polscy 'fachowcy' nie zawsze są na czasie, na ogół są 30lat do tylu.

Gość płaczę co dzień
Mi dentystkka parę lat temu robiła coś z tym zębem tak że wdało się też zapalenie okostnej, wylądowałam w szpitalu. I od tamtego czasu po prostu umierał. Choć bardzo dbam o zęby, nie wiem dlaczego tak cierpię:(

Gość gość
Zmien dentyste, twoja wygląda na niedoinformowana partaczke!

Gość płaczę co dzień
Myślałam że ten pearl drops wybiela, a nie maskuje. Niestety nie mam tam nikogo, kto by mi to przesłał, szkoda. Do gościa z 22;21 nie, nie jestem szczerbata. Jeśli cieszy Cię czyjeś nieszczęście to współczuję Twoim bliskim, musisz być bardzo "wyrozumiała".....

Gość gość
a takie zęby wybiela się od środka, dentystka mi ostatnio mówila

Gość gość
skoro pracujesz to nie jesteś w stanie odkładać co miesiąc chociażby 50 zł? Dla chcącego nic trudnego. Nie płacz tylko myśl co robic.

Gość Jedynkowa
Idz do psychologa na NFZ albo ci wytlumaczy,ze i tak jestes ladna albo napisze ,ze musisz miec zrobiona ta jedynke jako lekarstwo bo sie do zycia nie nadajesz..

Gość gość
możesz też ząb wybielić od wewnątrz, bo zakładam, że jest po leczeniu kanałowym. jest to rozwiązanie nie na całe życie, ale kilka lat powinien posłużyć, później koronka. ja mam 3 martwe siekacze na dole i to nie od zaniedbania tylko po silnym uderzeniu zęby obumarły, jakoś muszę z tym żyć ;) ale górne 1 jak zsinieje wygląda naprawdę paskudnie i wcale Ci sie nie dziwię. na NFZ nic nie załatwisz z protetyki, tylko za protezę państwo płaci

Gość gość
Tak, są różne wybielajace, produkty tej linnu, ale to nie podziała,potrzebny ci ten żel do malowania. Raptem £5.50. Może znajdziesz gdzieś wysylkowo? Boots albo Amazon?