Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przepuklina pępkowa czy któraś przechodziła przez to

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie, martwić się?

Gość gość
Ja mialam przepuklinę ale pachwinowa,operowana w 1 miesiącu ciazy.

Gość gość
moja córeczka ma to. Ma obecnie 16 miesiecy, przepuklona wyszla jej w 11 miesiacu. Lekarze kazą czekać do któregoś tam roku życia, że może sama się wchłonie, a jak nie, to będzie zabieg. A jak jest u Ciebie?

Gość gość
Miałam trójkę dzieci z przepukliną pępkową, wszystkie teraz są nastolatkami z pięknymi pępkami ;P bez operacji. Warto poczekać

Gość gość
moja córka ma przepuklinę pępkową, miała tez pachwinową, juz jest po operacji. Teraz walczymy z pępkową, trzeba z dzieckiem ćwiczyć mięśnie brzucha, najlepszy byłby basen. Jak się nie wchłonie to czeka ją operacja tak koło 6 roku życia. a wy zaklejałyście czymś ten pępek, bo nam nie pozwolono, pewnie ilu lekarzy takie opinie

Gość gość
moj synek mial jak sie urodzil, dosc duzo bo ok kilku cm wystawala, wszystko sie pieknie zamknelo, duzo na brzuszu trzeba klasc no i zadnego plastrowania bo wtedy ma tendencje do wystepowania w pachwinie-tak mi powidziala pediatra

Gość gość
mój synek miał od płaczu z powodu kolek. Pojawiła się jak miał 6 tygodni, nic nie stosowaliśmy , wchłonęła się jak miał ok pół roczku.

Gość gość
ale chodzi o ciebie cz o twoje dziecko ? Moja mamą ją dostała po porodzie 22 lata temu i w tamtym roku dopiero miała operację (ni epytajcie dlaczego tyle czekała bo sam anie wiem pewnie się bała) zaczynała wtglądać okropnie... duzy brzuch... nie nie które kobiety w sklepie czy gdziekolwiek myśleli że jest w ciąży a ma 57 lat operacji żaden lekarz nie chciał się podjąć ale znalazła prywatnie przez wujka i jest wszystko ok. oczywiście brzucha troche zstało... jeśli to ty masz tą przepuklinę lepiej nie czekaj aż tylu lat. teraz ma szef od pępka prawie do kroku brakuje dosłownie 5 cm no ale on ana plażę się nie wybiera więc to mały problem

Gość gość
tu autorka :) kilka dni temu na wizycie pediatra badając naszego 2 miesieccznego synka stwierdzil ze ma przepukline pępkową - aby obserwowac bo jak się wybrzuszy a nie schowa to dziecko moze umrzec :o :o i wystraszyl mnie tym strasznie, pytam czy zna jakis przypadek?- on ze nie i tak pokrętnie tłumaczył ze troche zgłupiałam i w końcu nie wiem czy lecieć do chirurga ( jak pediatra zasugerował) czy nie martwic sie czekac na wchłoniecie i obserwowac ( co tez nam zasugerował )

Gość gość
Przepuklina to normalne zjawisko i jeżeli jest odprowadzalna nie ma co panikować.