Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak obkicza sie dni plodne czy moge byc w ciazy

Polecane posty

Gość gość

Witam , jestem tu pierwszy raz , a wiec tak cykl mam co ok 30 dni , ostatnia miesiaczke mialam 25 grudnia , a kochalam sie z chlopakiem 12 stycznia dwa razy do samego konca , czy jest mozliwosc zebym byla w ciazy czy mialam dni plodne wtedy ? Kiedy moge wykonac test ?

Gość gosciowa
Tak, mozesz byc w ciąży. wykonaj test w dniu spodziewanej miesiączki, lub po tym terminie, wtedy test jest wiarygodny, wcześniej niekoniecznie

Gość gość
Ciąża na 150% .

Gość gosc30
a mi moglby ktos obliczyc? okres mialam 5 stycznia...kochalam sie bez zabezpieczenia 12 stycznia..cykl mam zazwyczaj 28-29 dni

Gość EIlie
dni płodnych się nie oblicza tylko obserwuje

Gość gość
Dokładnie, dni płodnych się nie oblicza a wyznacza. Jesli sama masz z tym problem możesz sobie kupić mikroskop owulacyjny np Afrodytę. Starcza na 2 lata, więc na bieżaco będziesz mogla wyznaczać sobie fazy cyklu

Gość gość
no wyznacza, obserwuje, itd. Ale ponieważ owulacja występuje ok 14 dni przed miesiączką (w zależności od kobiety może to być w 12, 13, 14, 15, 16 dniu przed miesiączką) dni płode występują wowczas, gdy jest możliwość zapłodnienia komórki jajowej. może nie umiem tłumaczyć. chodzi o to, że plemniki mogą przeżyć w drogach rodnych kobiety do 6dni. wiec dni płodne występują 5-6dni przed owulacją, w dzień owulacji i 1-2 dni po owulacji. jeżeli ma się regularne cykle to łatwo je "obliczyć". jednakże organizm kobiety jest dość zagadkowym tworem i niestety czasami płata figla i owulacje jest wcześniej lub później, dlatego takie obliczenia przy braku obserwacji ciała, objawów i różnych dolegliwości nic nie da. Obserwując własne ciało łatwo je odróżnić i wyznaczyć. Jeżeli nie chce się mieć dzieci, to bezwzględnie należy stosować antykoncepcję. Jeżeli chce się mieć dzieciaczki to kochanie się co ok 2 dni powinno wystarczyć aby trafić na odpowiedni moment ;)

Gość gość
Jak działa ten mikroskop owulacyjny?