Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowaW

PO PRZESZCZEPIE WĄTROBY

Polecane posty

Gość nowaW

Jest tu ktos? Może wymienimy się jakimis doświadczeniami? Jak zyjecie? Jak wygląda wasze życie codzienne, praca/szkoła, seks? Po przeszczepie całkowicie się zmieniłam, czerpie z życia garaściam, nie boję się tak bardzo jak wcześniej, nie tchórze tak często, mam bardziej w******* na niektórych ludzi którymi kiedyś sie przejmowałam Jestem dwa lata po przeszczepie, aktualnie jestem w trzeciej liceum, planuje iśc na asp, chodzę normalnie do szkoły, miałam miesięczną przerwę bo miałam dużo komplikacji ale dzięki nauczycielom w szpitalu nie zawaliłam szkoły. Pije czasem jedynie wino na poprawę humoru. Nie palę, nie ćpam tym bardziej, staram się nie przemęczać, dbam o dobry sen. Lubię dobrze wyglądać, chodzę do fryzjera. W planach mam tatuaż :) Żyję normalnie, po przed przezczepem chorowałam na autoimmunologiczne zapalenie wątroby i niestety skończyło się na przeszczpie. Tera mam zamiar popracować nad figura i zrzucić max 5 kg, by czuć się jeszcze lepiej, oczywiście z głową. Mam super chłopaka, co do seksu to chyba jeszcze się tego boję.. Czy ktoś wie jak wygląda sprawa antykoncepcji po przeszczepie? czy wgl możliwe jest zajście w ciaze jak się bierze leki immunosupresyjne? cellcept i prograf? Boję się antykoncepcji hormonalnej bo jest na pewno szkodliwa dla nowej wątroby a poza tym boję się inny skutków ubocznych takich jak tycie, zatrzymanie wody (przechodziłam to już kilka razy biorąc sterydy jak jeszcze chorowałam czy jakiś czas po przeszczepie)

Gość gość
A po co przeszczepiałas watrobe???Twoja nie była dobra??

Gość gość
tabsy bardzo szkodzą na wątrobę więc nie powinnaś ich brać. Ja mam zdrową wątrobę (chyba, bo nigdy nic nie wiadomo :P) a bym tego g***a nie brała. Mozna uzywać kondomów.

Gość gość
napisała że chorowala.. ludzie jednak sa niedorobieni xd

Gość gość
No ale co to znaczy chorowała??na wiele rzeczy sie choruje a sie nie przeszczepia,ludzie to jednak sa ................

Gość gość
Przeszczep nie przeszkadza w posiadaniu dzieci. Trzeba tylko w kontakcie ze swoim lekarzem wszystko działać i kontrolować . Antykoncepcja tez jest dozwolona o ile wyniki sa dobre i lekarz pozwoli.

Gość gość
cielesne pożycie grozi komplikacjami i pogorszeniem pracy wątroby . Lepiej wziąć ślub kościelny niż umierać.