Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetkazet

nieprzespane noce 7 miesięcznego dziecka

Polecane posty

Gość anetkazet

Witam, jestem mamą Szymka 31 stycznia skończy 8 miesięcy, od 2 tygodni mamy problem... synek budzi się w nocy, jestem już wyczerpana fizycznie... budzi się przeważnie o tej samej porze od godziny 12 do 3 w nocy co 15 min i póżniej o 5 rano i śpi do 6,30... dodam, że syn jest alergikiem, wyeliminowałam z diety pokarmy uczulające, mleko jakie dostaje to bebilon pepti, najpierw 1 a od 2 tyg dostaje 2... i tu jest moje pytanie , czy możlowe, ze dziecko źle przyjeło 2??? mieliśmy kilka prób zanim przeszliśmy na 2 bo najpierw alergia skórna, ale lekarz alergolog uspokajał, ze to nie od mleka, ale od infekci... teraz podajemy 2 i zero oznak na skórze... ale w nocy nie śpi, dodam, że w dzień robi sobie 2 drzemki i śpi ładnie, proszę o poradę , bo ja już nie mam pomysłu juz od czego... myśle, że może jeszsze na ząbki bo ich nie ma.. ale dziwne, ze o tej samej porze się budzi....

Gość Justann
Hheheh, widzę, że nie tylko ja mam taki problem, u mnie zaczęło się podobnie około 8 miesiąca i nadal nie wiem co jest grane:) Wrzucam Ci linka do mojego tematu, gdzie opisałam wszystko dokładnie, również po kolei możliwe przyczyny takiej sytuacji, może coś Ci się nasunie:) Powodzenia http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5819951

Gość gość
To minie za jakiś góra za jakiś mc. Dzieci w 8/9 mc przechodzą tak zwany skok rozwojowy. Mój synek miał tak samo i teraz tez się w nocy potrafi wybudząć co jakiś czas i nie spać tylko chodzić po łóżeczku i domagać sie zabawy. My z mężem nie reagujemy jak jest spokojny, bawi się sam w łóżeczku aż w końcu padniety zasypia, wtedy przekładamy go na podusie i przykrywamy. Nie można z dzieckiem wtedy rozmawiać zabawiać itp. Jeśli płacze to go nosimy niestety tak jest nauczony. Po kąpaniu też muszę go ululać, męża nie toleruje do zasypiania. Obecnie mały ma 10 mc, i jestesmy na etapie ząbkowania. Dzisiaj w nocy np budził się z zegarkiem w ręku co 15/20 min i płakał przez sen trzeba było go głaskać po plecykach. Nie bierzemy go do naszego łóżka, i on sam nawet by z nami nie zasnał. Też jestem wykończona, mam nadzieje że dzisiaj bedzie lepsza noc.

Gość gość
Justann dzięki za link, jak czytałam Twój post miałam wrażenie, ze czytam o naszej sytuacji ;) hehe... więc musimy sie chyba uzbroić tylko w cierpliwość, pozdrawiam i dziękuje

Gość gość
mój syn ma troche ponad 5 miesiecy i przesypiał noc od 19 do 8 rano z jedną po budką na jedzenie . Od swiąt nie spi , również jest na pepti z tym ze jeszcze 1. Nie wiem co sie stało , próbowałam już wszystkiego. Teraz od 24 budzi sie co 30 minut góra co godzina i o 4 potrafi juz wstac na dobre. jestem wyykonczona. Dodam ze ma wysypke na polikach, juz sama nie wiem od czego. Próbowałam wszystkiego.

Gość gość
Mój też za kilka dni skończy 8 miesiecy i też alergik. Zaczął budzić się często w nocy ale jestem przekonana, że to na zęby. Mleka na alergie są do siebie bardzo podobni tzn. 1 i2 więc to raczej nie to.

Gość gość P
Cieżko dojsc o co chodzi ;) ale ileż mozna chodzic jak cień człowieka.

Gość Justann
W moim temacie będę dodawać informacje co się zmienia (albo co zadziałało), więc zapraszam do zaglądania:) I ja również dziękuję, bo zawsze to jakieś pocieszenie, że u innych jest tak samo:)

Gość anetkazet
Do gość - a dajesz dziecku do picia herbatki?? bo np mój syn ma uczulenie na wszystkie herbatki doszłam do tego oczywiscie po jakimś czasie bo sprawdzałam na co uczulony i po podaniu herbaty odrazu wyskoczyły krostki na policzkach. Uczulony jest na rumianek a prawie wszystkie sa z rumiankiem i na kaszki każdego rodzaju tez nawet te bezglutenowe... chociaz staram się nie zwariowac przez ta alergie i podaje mu nowe rzeczy i obserwuje, bo wydaje mi się, że ma ubiogie menu. tymbardziej, ze z miesa tylko idyk i królik a ryby tylko słodkowodne.

Gość anetkazet
Do gość - a dajesz dziecku do picia herbatki?? bo np mój syn ma uczulenie na wszystkie herbatki doszłam do tego oczywiscie po jakimś czasie bo sprawdzałam na co uczulony i po podaniu herbaty odrazu wyskoczyły krostki na policzkach. Uczulony jest na rumianek a prawie wszystkie sa z rumiankiem i na kaszki każdego rodzaju tez nawet te bezglutenowe... chociaz staram się nie zwariowac przez ta alergie i podaje mu nowe rzeczy i obserwuje, bo wydaje mi się, że ma ubiogie menu. tymbardziej, ze z miesa tylko idyk i królik a ryby tylko słodkowodne.