Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co zrobić z nieudaną za kwaśna marynatą

Polecane posty

Gość gość

w zeszłym roku pierwszy raz marynowałam patisony (takie spore, pokrojone w kawałki). Przepis wziełam z netu i zapomniałm o nich. Właśnie otworzyłam pierwszy słoik no i niestety są za kwaśne (dziwne, że tego nie wyczułam wcześniej). Nie nadają sie do niczego, nie czuc innego smaku niż ocet. Co teraz z tym zrobić? Szkoda wyrzucać... Tak myślę, czy np nie kroić drobno do sosu słodko-kwasnego? Albo inne pomysły? Zakwaszać zupę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
wyrzucić, ewentualnie dodawać w minimalnych ilościach do potraw niestety przetwory w zalewie octowej stopniowo wchłaniają coraz więcej octu i po pewnym czasie są nie do jedzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to chyba zalezy od warzywa. cukinia w podobnej zalewie jest o wiele lepsza. im wiecej tez cukru tym mniej czuc ocet. chyba bede tak po prostu dodawac, ale za jestem - tyle pracy i na darmo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×