Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak żyć w tym kraju

Polecane posty

Gość gość

Oglądałam właśnie w tvp info rozmowę z rodzicami dzieci niepełnosprawnych. przeraziły mnie słowa kobiety, która mówiła, że nie wie co ma dać dziecku do jedzenia i jak wymyślać potrawy z ziemniaka! masakra! pracuję w miejscu gdzie przygotowywany jest catering dla niektórych ministerstw. to co mają oni w menu to aż szkoda gadać-a jakie wymogi. diety dla pana S. włos się na głowie jeży! z resztą szkoda gadać już co moja praca mi oferuje.... i jak tu żyć w Polsce!? chyba pewnego dnia się spakuję i wyjadę na zachód....

Gość policjantt
nie jest łatwo a obawiam sie że będzie gorzej:( dobrze że jestem kawalerem

Gość prawictwo pospolite128
przeciez jak jest niepełnosprawna to pewnie ma rente

Gość policjantt
ale ile wynosi ta renta

Gość prawictwo pospolite128
znacznie gorszy jest los ludzi ktorzy nie maja renty i zyja w biedzie z jakiegoś powodu

Gość policjantt
ale ile wynosi ta renta

Gość gość
Ja udaje ze zyje i mam w d***e wszystko:-) niepije niedymam tylko pale i sram na wszystko i ******ich pies

Gość policjantt
tyle ze niepełnosprawni nie moga pracowac

bardzo nie podoba mi sie swiatopoglad ze musimy byc tacy idealni, piekni, inteligentni i zaradni ale niestety nie kazdy taki jest...kto nie nadaza wypada poza wyznaczone renomy tego swiata szczegolnie to w polsce widac i nawet o pomoc ciezko

Gość gość
Ja już też nie wiem jak żyć. Jestem wyczerpana, coraz częściej popadam w depresję. Wtedy nachodzą mnie myśli samobójcze, ale jakoś za każdym razem zbieram się w sobie i jeszcze mam nadzieję na lepsze jutro. Pracuję, ale co z tego jak na życie nie starcza.

Gość gość
dodatek od państwa-200zł zasiłek pielegnacyjny-150zł i pieniądze dla rodzica, który musi rzucić pracę i zająć się dzieckiem ok. 620zł. w sumie niewiele ponad 900zł. załóżmy, że samotna matka mieszka z niepełnosprawnym dzieckiem i musi się nim zajmować 24h na dobę. i co to jest te 900zł dla nich!? a panowie ministrowie cateringi zamawiają na obiadki! szok!

Gość gość
to fakt jak tak naslucham sie i napatrze na to wszystko co sie dzieje w naszym kraju to ......:( zeby tak tego Tuska szlag trafil ! zgnoil ludzi zeszmacil nasza Polske !

Gość gość
nawet człowiek nie ma co liczyć na jakąkolwiek umowę w pracy. pracuje w okropnych warunkach. ale jest tak mało pracy, że każdy się łapie czegokolwiek, więc tylko w to graj dla tych wszystkich szefów firm itp bo jak nie ten człowiek to jest 1000 innych na jego miejsce. szok! a służba zdrowia? ceny idą w górę! masakra. jestem zła, jestem wściekła! mam 23lata, skończyłam studia i co mi z tego-zasuwam w podrzędnej pracy za marne 1200-mało tego robota załatwiona po znajomośc**przecież w tym kraju inaczej roboty nie znajdziesz! nie wymagam wiele-aby 1500 na rękę i zwykłą umowę o pracę-czy to aż tak dużo? mój chłopak zasuwa od roku w międzyczasie czegoś szuka-można się domyślać jakie są efekty....

Gość gość
jeśli szukacie pracy polecam wam serwis www.PlanPraca.pl