Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam się zapytać kuzynkę o obiecywane wcześniej ciuszki

Polecane posty

Gość gość

Jakieś 4 mc temu gdy poznałam płeć dziecka, moja kuzynka zaoferowała mi ze odda ciuszki po swoim synku. Być może zapomniała bo raczej nie robi tak że rzuca słowa na wiatr, za 3 tyg mam termin. Jak mogę się upomnieć? Głupio mi zapytać - Kidy dała byś mi te ciuszki, albo co z tymi ciuszkami...

Gość gość
wiesz co juz sie szykuje do porodu, piore prasuje itd... Mam pytanie choć glupio mi sie pytac daszmi te ciuszki? bo bym sobie juz naszykowala.

Gość gość
po prostu zapytaj,czy to aktualne z jej strony bo nie wiesz jak się przygotowac do narodzin,normalna sprawa,sama ci zaproponowałą więc jaki problem?

Gość gość
przede wszystkim chodzi mi kombinezon na wyjscie ze szpitala, bo nie kupowalam jak zaoferowala.Ciuszków mi starczy ;/

Gość gość
Chyba tak zrobię dziękuję :) Zastanawiałam się czy wypada ale macie racje skoro sam ktoś zaproponował to spytać się nie szkodzi :)

Gość gość
może lepiej jej zasugeruj? powiedz żę własnie wybierasz sie na zakupy że musisz kupić ubranka ale masz dużo na głowie i tak dalej

Gość gość
Jak pisałam mam ciuszki chodzi mi najbardziej o kombinezon po co mam tak to kupować za 100zl tylko na wyjście ze szpitala? kupię a ta mi przyniesie tydz przed porodem kiedy już mi potrzebny nie będzie :|

Gość gość
Kombinezon potrzebny Ci tylko na wyjście ze szpitala? Nie będziesz wychodzić z dzieckiem na spacery?

Gość gość
2 tyg kwarantanny nie mam pojęcia czy np z niego nie wyrośnie przy starszej córce po mc był za mały rozm 56 :( A tez jej oddałam

Gość gość
RubinowaDamaTwoja powinnaś mieć nick RubinowaProstaczka a nie Dama hehe

Gość gość
No to kup większy, to będziesz miała na dłużej. Jeśli kombinezon jest w rozmiarze 56, to dziecko chyba bardzo małe się urodziło, bo wiadomo przecież, że kombinezon kupuje się zawsze większy, ponieważ pod niego zakłada się dziecku jeszcze inne ubrania: pajacyk itp.

Gość gość
mam w rozm 62 ale na oko będzie za duży... Utopi się w nim pisałam że to 2 dziecko poza tym ja ten kombinezon 2 lata temu tylko jej pożyczyłam teraz sie spytała czy mi dać rzeczy odparłam ze tak kupić sobie mogę ale pytam po co jak znam życie kupie teraz a ta mi przyniesie tydz przed rozwiazaniem....

Gość gość
Po prostu pogadaj, jak dziewczyny piszą- powiedz że wyprawkę kompletujesz i że wspominała o ubrankach, zapytaj czy aktualne bo chcesz dokupić co potrzeba, ewentualnie za kłopot przeproś i tyle. Może to taki typ który uważa że wyprawki się nie robi przed porodem żeby nie zapeszyć i czeka do narodzin dziecka.

Gość gość
Teraz się utopi, ale za miesiąc będzie ok. Sama pisałaś, że starsze dziecko po miesiącu wyrosło z rozm. 56. Nie rozumiem Twojego toku myslenia. Chcesz co miesiąc kupować nowy kombinezon.

Gość gość
19:53:19 do Gość wlasnie tak zrobie :)

Gość gość
jesli sama nie przypomina ci o ciuszkach, to sama tez sie nie upominaj

Gość gość
W życiu bym nie zadzwoniła z prośba o ciuszki.WSTYD I o co chodzi z ta kwarantanna ?

Gość koniusia
100zł za kombinezon? teraz kupiłam na przecenie za 30zł cieplutki i ładny