Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy dostałyście 1wszą miesiączkę przy kp

Polecane posty

Gość gość

Witam, karmię piersią i dziś się bardzo zdziwiłam - dostałam miesiączkę. Jestem 2,5mc po cc. Czy to normalne? Lekarz powiedział, że jak karmię to nie dostanę okresu, a tu niespodzianka.

Gość gość
zmień lekarza bo jak się karmi to się nie miesiączkuje ? haha dziwne że niektóre karmią jeszcze a są w ciąży kolejnych-jakim cudem ? oczywiście że można mieć okres,ja przy karmieniu miałam

Gość gość
ja dostałam dwa miesiące po zakończeniu karmienia. Wczesniej w trakcie miałam tylko raz ale z powodu tego że brałam anty i nie służyły dziecku musiałam przerwać i wtedy dostałam, później już nie brałam anty dostałam dopiero po zakończeniu karmienia po 2 miesiącach :-D

Gość gość
Po 6 mies.

Gość notaak
ja po sn też dostałam po 2,5 miesiącach, a dużo karmiłam tylko piersią. moj gin tez sie mocno dziwił, ale to jest na prawdę dobry lekarz.

Gość notaak
nie ma zasady, ja po prostu mam tak, ze szybko się regeneruje, wcześniej miała operację ginekologiczną i też chwila moment i miałam normalne cykle.

Gość gość
Rowno 6.5 m po porodzie.

Gość marietta81
3,5 m-ca po cc.

Gość gość
Mój gin nie mówił, że nie będę miała owulacji, tylko miesiączki. Czyli nie jestem jakaś zupełnie dziwna, pocieszające.

Gość gość
co to za konował, który mówi, że nie będziesz miała owulacji????? ile ten lekarz ma lat? 150?

Gość gość
Mój gin NIE mówił, że nie będę miała owulacji. Mówił, że nie będę miała miesiączki a że owulacja może wystąpić. Teraz wiem, że i z tą miesiączką nie miał racji, ale jak widać nie jest to częste, że tak szybko występuje.

Gość gość
sorry, przeoczyłam to "nie", ale i tak lekarz który twierdzi, że miesiączka nie wystąpi jest dziwny, bo o tym można jedynie spekulować

Gość notaak
no częste na pewno nie, bo moj gin też był mocno zdziwiony, jak napisałam, a pacjentek ma full.

Gość gość
2 miesiące po cc

Gość gość
Kurcze, boję się, że mogę stracić pokarm. Czytam o tym i wszędzie piszą, że miesiączka wracała gdy przestawały karmić. Trochę się niepokoję, tym bardziej że przez ostatnie 3 tygodnie mały przybrał jedynie 400 g...

Gość gość
ja karmiłam przez 6 miesiecy tylko piersia i przez kolejne 6 systemem mieszanym, okres wrocil po 8 miesiacach. z tym, ze spokojnie karmilam dalej, przestalam, bo chcialam, a nie dlatego, ze pokarm zanikl.

Gość gość
Równo 14 miesięcy po porodzie. Nadal karmiłam piersią, ale już dużo mniej

Gość gość
dokładnie, równiuteńko 10 miesięcy po cc, czyli półtora tygodnia temu:) Bez okresu było super, a teraz powitałam tą paskudę ponownie:( Karmię jeszcze 3-4 razy na dobę.

Gość gość
10 tyg po porodzie a karmiłam jeszcze wiele miesięcy tylko piersia:P nie ma sprawiedliwości:D

Gość gość
tę paskudę miało być. Nie sądzę żeby miesiączka miała wpływ na ilość pokarmu. Mój syn ma skończone 10 miesięcy i je mnóstwo innych pokarmów, a nie zauważyłam żeby jego ilość malała.

Gość gość
a ja cieszyłam się z braku okresu ponad 22 miesiące . Przez 6-7 miesiecy tylko pierś. karmię nadal choć wiadomo mniej. i dziś przyszła a było tak fajnie....

Gość gość
Dzięki, pocieszyłyście mnie :) Fakt, nie ma sprawiedliwości na tym świecie :D

Gość mamazlodzi
karmie już 10 mc a okresu dalej nie ma i dobrze:P

Gość gość
mi gin powiedział że do 3 lat może nie być i to też norma, choć skrajność...jak słucham kobitek to najczęściej ok. 6-8 wraca....

Gość gość
po 4 miesiącach a nie dopajałam, nie dokarmiałam. Karmię 22 miesiące mimo tego. Mleko się nie kończy, mleko jest tak długo jak długo się przystawia. Za mały przyrost? Dziecko używa smoczka?

Gość gość
Używa, a czemu pytasz?