Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Most na jednym zębie cena

Polecane posty

Gość gość

Straciłam górnego zęba, dokładnie górna prawa czwórka. Miałam leczenie kanałowe i później zrobiony wkład korono korzeniowy, chodziłam tak przez parę lat ale ostatnio ten wkład już zaczął się ruszać i chciałam go wymienić. Dzisiaj na wizycie kiedy stomatolog usunęła wkład okazało się że już nic nie da się zrobić i trzeba usunąć korzenie. Po zagojeniu rany mam dwa wyjścia: 1 implant ale to jest kosmiczny pieniądz dla mnie i z góry mówię nie a 2 to mostek w stylu że trzeba oszlifować piątkę i do niej dorobić czwórkę i taki mostek uzupełnia później ubytek cena za to również mnie przeraziła bo niby za takie coś 1200zł. Czy takie ceny są naprawdę ? Kto robił takie coś może napiszecie czy nie da się czegoś zrobić taniej ? Teraz przez miesiąc będę chodzić bez górnej czwórki i jakoś to przeboleje ale co dalej ?

Gość gość
przy zrobieniu mostu zniszczysz 2 sąsiadujące zęby, bo on jest na takich metalowych hakach, które wrzynają się w zęby

Gość gość
to co innego da sie zrobic?

Gość gość
może wstaw sobie zęba na włóknach szklanych, wtedy nie trzeba opiłowywać sąsiadujących zębów i cena mniejsza, mnie też to czeka i właśnie nad tym się zastanawiam.

Gość gość
Ale takiego zęba na włóknie szklanym da się wstawić w miejsce gdzie nie ma już zęba korzeni i jest tylko zagojone dziąsło ?

Gość gość
temat w sam raz dla mnie. Nie mam juz w zasadzie obu gornych czwórek..... :( Ciekawe, ile to kosztuje w POznaniu? Miałam wstawiena dwojke na to wlókno, ale zab miał korzeń. Moje czwórki nie maja korzenia

Gość gość
Jestem tym zainteresowana, jaki jest koszt takiego zabiegu za wstawienie jednego zęba ?

Gość gość
U mnie sytuacja wygląda tak że straciłem już całą czwórkę i wyrwano mi korzenie. Czekam aktualnie na wygojenie się rany i tak za miesiąc będę rozważał co wstawić w miejsce tej luki. Jeśli chodzi o tą koronę na włóknie szklanym to jest to nie możliwe ponieważ dentysta powiedział mi że w przypadku utraty korzenia takie coś nie ma sensu i tutaj jedynie zaproponował właśnie mostek dwupunktowy, czyli oszlifuje piątkę i do niej przyczepi zęba czwórkę, koszt takiego zabiegu wyniósłby 1300zł, za jeden punkt 650 x 2 = 1300zł + chyba jeszcze 200zł za odcisk. Czy to normalna cena ? powiem szczerze że troszkę mnie to przeraziło. To moja babcia ma protezę całych zębów górnych za 1500zł !

Gość gość
Witam ja jestem tydzień po wystawieniu mostu na jednym zebie więc niech ktoś tu nie pisze takich głupot że to nie możliwe bo jednak... Mam podwieszana trójkę o dwójkę w moim przypadku było troche inaczej bo przeważnie nie robi się mostków na jednym zebie w przypadku gdy są to żeby przednie jednak moja sytuacja była taka że na miejscu dwójki wyrosła mi kiedyś przypadkiem trójka która jest jednym z naj silniejszych zębów i dzięki temu poszło to zrobić bez problemu i mam oszlifowany tylko jeden zab...koszt nie był żaden duzy bo razem z koronka tym czasowa która miałem założone w czasie kiedy czekałem na mostek wyszedł mnie 650zl a efekt jest mega zadowalający nie widać nic a nawet jest lepiej niż kiedyś bo stomatolog który mi to robił zeszlifowal mi ta dwójka trójkowa i zrobił mi na tym miejscu normalna dwójkę dzięki czemu mam zeby na swoim miejscu tak jak powinno być od początku. Pozdrawiam

Gość gość
ale robil ci ten most jednopunktowy na włóknie szklanym?

Gość gość
Nie na wlukno normalnie cementowanie podwieszany most na jednym zebie jeden zab tylko zeszlifowany i na nim podwieszany obok drugi i ten drugi oparty jest normalnie na dziasle i jest idealnie:)

Gość gość
Dobra cena. Zapłaciłem 1800

Gość gość
No z kim tutaj nie rozmawiam to każdy mówi że na prawdę dobra cena inni stomatolodzy u nas chcieli za to po 1500zl a mnie dokładnie wyszło 650zl za dwa punkty tak ze ta cena to śmiech na sali;)pozdrawiam i radzę się dobrze rozglądać i popytać u różnych stomatologów o ceny zanim podejmie się jakaś decyzje;)