Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

JAK KARMIC 6 MIESIECZNE DZIECKO

Polecane posty

Gość gość

Witam mieszkam w UK i tutaj pediatra nie udzielił mi informacji na temat jak i ile wprowadzić pokarmów stałych do diety mojego synka a wiec karmie go piersią... rano wstaje dostaje pierś potem ma drzemkę wstaje daje mu obiadek ze słoiczka np warzywka ... i piers na rządanie, około 12 -13 dostaje deserek w słoiczku .... i do końca dnia jest na piersi i teraz proszę mi powiedzieć czy to nie za mało ?? czy jeszcze mu cos dawać ... bo nie mam zielonego pojęcia nie chce go przekarmić ,bardzo proszę o pomoc doświadczone mamy ?

Gość gość
?????????????/???????????

Gość gość
hejj ??

Gość gość
Wieczorem przed spaniem możesz podać mu kaszkę mleczno- ryżową, właśnie podałam mojemu 4,5 miesięcznemu synkowi

Gość gość
Myślę że masz dobry rytm karmienia jak na ten czas :) polecam jeszce ewentualnie kaszkę wprowadzić...

Gość gość
ile tej kaszki ?? i o której godzinie około 16 ?? może być ? nie za późno sorki ze tak pytam dokładnie ale mamy ustalony stały rytm dnia :)

Gość gość
tą kaszkę to na mleku modyfikowanym gotować ??

Gość Led Zep
u mnie po kaszce mleczno ryzowej byl klopot, wykluczylam ryz i jest super, najlepiej znosi mleko z kleiki kukurydzianym :) super po tym spi i nie ma zadnych dolegliwości. omijam w sloiczkach oprocz ryzu wolowine, jablko, bo tez jeszcze nie dla nas. super sprawdza sie krolik, indyk, dynia, jarzynki wszystkie, gruszki williamsa, od czasu do czasu troche rzadszy grysik.

Gość Led Zep
a i ja grysik gotowalam na wodzie taki rzadszy i do butli mleka modyfikowanego dawalam 3-4 lyzki tego kleiku grysiczanego :D raz gotowalam na modyfikowanym - nie bylo to fajne przeżycie, wygotowalo sie, poprzypalało gdzieś, pogrudkowało. nie :D no a kleik kukurydziany mam Nestle od 4 miesiaca, do gotowej butli wsypuje lyzge ma 50ml mleka i wstrząsam :)

Gość gość
synek słoiczki toleruje wszystkie tylko nie wiem co z ta kaszka nie chce mu dawać jej zaraz przed snem bo on usypia przy cycku ,,, a ja nie chce go odstawiać od piersi tylko wprowadzić nowe pokarmy ...

Gość Led Zep
aaa, w takim razie czytałam, ze nie jedna mama tutaj daje to... na śniadanko :)

Gość gość
a i synke nie potrafi jesc z butli niestety... tak jak i nie toleruje smoczka ,,, więc muszę łyżeczka go karmic ..nie bardzo rozumiem po co te keliki . .. dla mnie to czarna magia albo grysik ?

Gość gość
Moja 1 lutego skonczy 7 mscy daje jej sprobowac po troszku wszystkiego dzis np ugotowalam ryz z jablkiem i blenderem zmielilam albo ryz marchew piers kurczaka gotuje to wszystko i tez blenduje moja ogolnie ma apetycik jak jej Tatus:-D aaaa jak mieszkasz w uk to w Asda masz fajne kaszki organika moja wcina z tryskawkami ostatnio byla promocja 3 za 5£ bo takto kosztuje ponad 2 za jedna ktora ma 150 gram

Gość gość
moge mu podac np kaszke po 4 miesiacu okolo 100 ml - 150 ml gotowana na wodzie ???

Gość Led Zep
wprowadzasz gluten - to najważniejsze :) uczysz go nowej konsystencji, te rzeczy zawierają coś czego nie ma gdzieś indziej. nie może zyć samym mlekiem i warzywkami z mięsem :)

Gość gość
wiem wiem w asdzie sa tez fajne promocje na sloiczki 12 z 6 funtów :)

Gość Led Zep
hmmm tutaj Ci nie pomogę... chyba są takie specjalne na mleku gotowane? może tak?

Gość gość
A i kupuje w polskim sklepie kasze manne i pol na pol woda z mlekiem gotuje i np wrzucam w to zoltko jajka mala az sie oblizuje tych badziewi ze sloiczka nigdy nie dawalam wole ugotowac sama

Gość gość
ja cie rozumiem tez jestem za gotowaniem ale narazie zczelam od tygodnia wprowadzac pokarm sataly i wole zacząc od sloiczkow synek pozna rózne smaki i tez bede mu gotowala :)) to moje piersze dziecko i wole byc ostrozna

Gość gość
super, cieszymy się naturalna mamo. pomocny wpis i życzliwy, ahoj! :) 6miesięczne dziecko je żółtka? od dawna?

Gość gość
Nie nie ja jestem autorka i moje dziecko ma 6 miesiecy ale nie daje mu zóltka ponoc nie wolno .... jak napisalam wyzej narazie sloiczki ... bo dopiero zaczelismy nasza przygode z wprowadzaniem pokarmu stalego :)

Gość gość
Podam Ci adres strony ksiazka-kucharska.pl Masz tam po prawo przepisy dla dzieci na kazdy msc mi to bardzo pomoglo Co do zoltka to nie je zoltka ugotowanego tylko zoltko w postac**plynnej wbija sie do gotujacej sie kaszy manny

Gość gość
dzięki bardzo na pewno skorzystam

Gość gość
Mozna juz od 7 msca dodawac do zupek kaszek zoltka jajek w postac**plynnej

Gość szkotka uk
od pol roku daje sie zoltko - polowe raz na 2 dni. do tego podajesz roznego rodzaju mieso oprocz wieprzowiny bo jest tlusta generalnie w UK mowia zeby podawac dziecku juz wszystkie warzywa i owoce ale pokolei zeby ewentualnie wylapac na co ma alergie. A ja kupowalam zwykla kaszke manne w tesco czy asdzie i gotowalam na wodzie a potem jak ostyglo to dodawalam mleko dla alergikow bo mala miala skaze ( a normalnie karmilam ja piersia)

Gość szkotka uk
aha i dawalam jeszcze na kolacje owsianke - zadna kaszka nie sycila jej tak jak owsianka - po miseczce spala cala noc do 8 rano. I kupuj zadnych polskich smakowych kaszek - przyzwyczaisz dziecko do slodkiego smaku i potem bedize Ci ciezko wprowadzic jakies inne dania