Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jadłospis Waszych rocznych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Mamy jeśli macie ochotę to podajcie proszę przykładowy jadłospis Waszych rocznych pociech, pozdrawiam Mamusie :)

Gość gość
Moja jest trochę młodsza bo 10,5mies ale ma już bardzo urozmaicony jadlospis więc napisze. Śniadanie- Kaszka mleczna/jajecznica/twarozek/parowka z szynki (kanapek nie chce, chyba że takie bez niczego, jak choćby masło dam to nie zje) Później dostaje butle mleka 170ml z trzema miarkami kleiku i gdzie spać. Następnie obiad- zupa lub drugie danie ( zupy je te co my, jak drugie to zazwyczaj osobno gotuje) Ogórkowa/pomidorowa/karafiorowa/krupnik/jarzynowa/barszcz ukraiński Drugie to ryż/kasza/ziemniak/makaron do tego warzywa i mięso lub ryba albo jajko sadzone. (mięso dostaje w postac**pulpeta żeby było miękkie bo nie na jeszcze zębów i nie sądzi sobie z pogryzieniem go w innej postaci. Deser- jogurt naturalny z owocami, same owoce, kisiel lub budyn Później znow Butla mleka z kleikiem i spać. W między czasie podjada biszkopty, herbatniki, chrupki kukurydziane, kawałek owoca.

Gość gość
dziękuję Kochana za odpowiedź :) będę wdzięczna za kolejne odpowiedzi

Gość gość
G***o z posypka cukrową i woda z kibla. A twoja?

Gość gość
śniadanie: kasza/kanapka/jajecznica/parówka 2 śniadanie najczęściej jogurt obiad-je to co ja, np. dzisiaj ja jadłam zupę, jemu nie posmakowała to na szybko dostał ziemniaki z jajkiem podwieczorek: owoce, jakieś danie z owocami kolacja: to co na śniadanie daje wcina też na kolacje Oprócz tego kisiel czasem daje, czasem śniadanie, czasem kolacja, jak miał chore gardło to tylko to na obiad zjadł.

Ten kisiel to dobra sprawa dla maluszka. Najlepiej wsadzić mu lejek do pysia i lać ten kisiel póki ciepły jeszcze. Lać do pełna póki nie zacznie się ulewać. Sprawdzony patent.

Gość gość
Ja też daję swoim dzieciom parówki. Ostatnio kupiłam takie fajne po 4zł za kilogram. Trochę mi niejadki nie chciały jeść, ale jak wcisnęłam im do buzi, to schrupały aż im się te małe uszka trzęsły.

Gość gość
Czy w tym wieku można już małemu podawać suplementy diety? Chodzi im o omadren, teściaka, winstrola, boldenon?

Gość gość
jasne psychotropy też,kup dziecku owoc a lepiej na tym wyjdzie

Gość mamazlodzi
Mój synek ma 10 mc i je tak: 7 - 150/200 kaszki ryżowej na moim mleku i herbatka z koperku/rumianku bądź jajeczko z bułęczką z masełkiem 9/10 manna z owocami (1/2 banana, gruszki, truskawki, nektarynki, czarna porzeczna mam pomrożone z lata więc duży wybór) to je 200 śmiało 12 - zupa na gęsto 200/250 i tutaj to mam wolny wybór bo je wszystko poza pomidorami:) np brokułowa z całą piersią z kurczaka taką mniejszą, z ryżem, natką z masełkiem 13:30/14 mleko 120 ml 15 manna z owocami jeśli nie jadł rano też około 200ml, same owoce taki mus zblendowany,czasem ten duży deserek 190 ml z hippa, kisiel (tym sie nie naje:), 17/17:30 do wyboru: kaszka mleczna na dobranoc z bobovity 130/150 ml , kaszka ryżowa na gęsto na moim mleku ostatnio polubił kaszę jaglaną z jabłkiem i cynamonem, bądź kleik ryżowy na wodzie, na gęsto z porzeczkami, truskawkami itp. 19 - około 200 ml mojego mleka z 5 miarkami kaszki ryżowej. W między czasie raczej nie podjada, pije dużo herbatek koperkowej, dla niemowląt, rumianku.

Gość mamazlodzi
Mój synek ma 10 mc i je tak: 7 - 150/200 kaszki ryżowej na moim mleku i herbatka z koperku/rumianku bądź jajeczko z bułęczką z masełkiem 9/10 manna z owocami (1/2 banana, gruszki, truskawki, nektarynki, czarna porzeczna mam pomrożone z lata więc duży wybór) to je 200 śmiało 12 - zupa na gęsto 200/250 i tutaj to mam wolny wybór bo je wszystko poza pomidorami:) np brokułowa z całą piersią z kurczaka taką mniejszą, z ryżem, natką z masełkiem 13:30/14 mleko 120 ml 15 manna z owocami jeśli nie jadł rano też około 200ml, same owoce taki mus zblendowany,czasem ten duży deserek 190 ml z hippa, kisiel (tym sie nie naje:), 17/17:30 do wyboru: kaszka mleczna na dobranoc z bobovity 130/150 ml , kaszka ryżowa na gęsto na moim mleku ostatnio polubił kaszę jaglaną z jabłkiem i cynamonem, bądź kleik ryżowy na wodzie, na gęsto z porzeczkami, truskawkami itp. 19 - około 200 ml mojego mleka z 5 miarkami kaszki ryżowej. W między czasie raczej nie podjada, pije dużo herbatek koperkowej, dla niemowląt, rumianku.

Gość gość
po przebudzeniu mleko z piersi, ok 11 drugie śniadanie - to co ja czyli kanapki z masłem i twarożkiem, serkiem wiejskim, albo jajecznica, albo jogurt naturalny z owocami lub płatki owsiane na mleku ryżowym z rodzynkami. Obiad ok 15-16 zupka - krem warzywna brokułowa, z zielonego groszku, z cukinii albo pomidorowa, drugie danie to co my czyli kasza albo ryż z kotletami warzywnymi, albo pierogi ruskie albo na słodko z owocami, podwieczorek najczęściej banan albo jabłko albo mus owocowy, przed snem ok 21 mleko modyfikowane z kleikiem ryżowym albo kukurydzianym ok 230 ml

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Ja od kiedy zakupiliśmy urządzenie do gotowania na parze Babycook świat stanął na głowie :P teraz tylko tak karmimy w sumie to i siebie i dziecko :)) na parze można ugotować wszystko: warzywa, miesko, ziemniaki i całą masę rzeczy! do tego jest jeszcze mixer, więc można robić swoje, domowe "słoiczki" :) ogólnie polecam Wam spróbowac gotowac na parze, super sprawa!