Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy można genetycznie przekaza

Czy mozna odziedziczyć brak inteligencji boje sie przez to miec dzieci

Polecane posty

Mój ojciec, w sumie cała jego rodzina jest mało inteligentna. Ledwo podstawówki skończyli ale nie o szkoły mi chodzi. Są niezaradni życiowo i nie posiadają podstawowej wiedzy z zakresu życia codziennego. Wiem o tym ze moje dziecko (jeśli to byłby syn) będzie dziedziczył po moim ojcu i tego się boję. Boję się miec takie glupie dziecko. Czy mój ojciec przekaże genetycznie mojemu dziecku brak inteligencji??

Gość jestemoblesna
widze, ze ty tez inteligencja nie grzeszysz. to moze faktycznie odpusc sobie bóli porodowych

Pytam jak najbardziej powaznie

Gość gość
nie jest wcale powiedziane, że odziedziczy tą złą cechę moja babka od strony taty była bardzo leniwa, nie potrafiła gotować, nie chciała sprzątać itp. tę cechę ma po niej moja siostra, ja np. uwielbiam piec i gotować, potrafię się ogarnąć ze sprzątaniem, a siostra woła sprzątaczkę itp.

Po czym sugerujesz ze ja inteligencja nie grzesze? Poza tym jeśli byś poznała mojego ojca to byś wiedziala o czym mówie. On sam zakupów nie potrafi zrobic bo nie umie liczyc ani czytac

Gość gość
no niestety inteligencję się dziedziczy po rodzicach, w genach, nie można jej wyćwiczyć czy nauczyć ale dlaczego masz być nieszczęśliwa z tego powodu i nie mieć dzieci, to sorry, ale nie rozumiem

Lenistwo a głupota to dwie rożne cechy. Z lenistwa mozna sie "wyleczyc" a głupi człowiek nigdy do niczego nie dojdzie

Własnie ogólnie dziedziczy sie po dziadkach. Tz córka po matce ojca a syn po ojcu matki. Czyli moje dziecko (syn) dziedziczy po moim ojcu. Córka dziedziczyłaby po matce mojego męża ale też byłaby szansa ze po moim ojcu cos dostanie

Gość gość
Skąd ty niby wzięłaś informacje że dziedziczy się po dziadkach? Z tego co ja wiem to dziecko w większośc**przypadków ma wyższe IQ od rodziców.

Ze szkoły to wzięłam. Tak sie dziedziczy to pewne. Na krzyż dziedziczysz po dziadkach. Męzczyźni kochaja bardziej córki bo córki przekazuja ich geny swoim potomkom. Taka kolej rzeczy

Dziecko po rodzicach dziedziczy wygląd przede wszystkim ale np choroby, cechy charakteru to po dziadkach

Gość prawnik Murphyego
ze zwiazku einsteina z modelka blond zwykle wyjdzie ktos o urodzie einsteina i inteligencji modelki

Gość gość
No ale jego sytuacja może wynika częściowo z braku inteligencji a częściowo z braku edukacji. Na to drugie masz wpływ przynajmniej.

Gość gość
Bzdury gadasz owszem są choroby które są przekazywane co drugie pokolenie czyli po dziadkach ale są i takie które są przekazywane z POKOLENIA NA POKOLENIE tak samo jest z cechami charakteru i ze wszystkim bo niektóre cechy można mieć i po np prababci ja np mam niektóre cechy charakteru mojej babci za to z dziadkiem nic mnie nie łączy nie mam również choroby po babci za to mam słabe krążenie po mamie i również niektóre cechy charakteru

Gość gość kobieta
na pierwszym roku studiow na biologii powiedzieli nam, że IQ jest dziedziczny, ale trzeba pamietać, że w rodzicach jest ileś form genów uśpionych, przekazanych od przodków... także jak matka jest głupia, to dziecko nie musi np i odwrotnie