Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem na zwolnieniu L4 od 14 12 do 15 12 płacił mi pracodawca

Polecane posty

Gość gość

Dziś dostalam pieniadze z ZUS 500zl czemu tylko tyle? Dodam ze moja wypłata bez%% na umowie byla 1700 brotto

Gość pani ginekolog
Autorko coś źle napisałaś chyba, miało być od 14.11 do 15.12 ?

Gość gość
wypłata z ZUS to średnia z ostatnich 12 mcy, za 30 dni zwolnienia płac**pracodawca potem ZUS.

Gość gość
zwolnienie ciązowe 100% czy zwykłe chorobowe 80%?

Gość gość
tak pomyliło mi się :) pracowałam od dawna tam, dłużej niż rok na tym samym stanowisku i z taką samą pensją . Zwolnienie w ciąży od 25tc, teraz jestem w 35. Jak liczę to 30.1 będzie połtora mc jak należę do ZUS, więc dlaczego 500zl? Wypłacano mi zawsze do 5 każdego mc, poród za pasem potrzebuje kasy m in na wyprawkę... Aż płakać mi się chce 2 dni temu byłam w ZUS i mi powiedziała kobitka że do 30 powinnam kasę dostac...

Gość gość
zus wyplaca w ratach

Gość gość
bo 500 zł dostałam od 16.12 do 30.12 a ZUS wypłaca w okolicach końca miesiąca, więc za styczeń jeszcze nie dostałaś.

Gość gość
Tylko dlaczego ? Chyba znów muszę się tam przejechać... I też u Was tak było takie problemy? Ja pierdykam to jak ludzie się utrzymują? Mogę komorne i rachunki tez w ratach płacić... matko :(

Gość gość
To nastepne za mc dostane 30.02? to mc poslizgu moim zdaniem powinnam dostawac jak pieniadze od pracodawcy i co teraz kredyt ?? :(

Gość gość
a ile dni obejmuje Twoje zwolnienie lekarskie? zus nie placi za miesiąc tylko za ilosc dni na zwolnieniu

Gość gość
do roboty a nie! Pieniążki z Zus sie liczy.....

Gość gość
Mam ciągłość zwolnienia dostaje na 3 tyg, wszystkie zostały przez pracodawcę przesłane do ZUS wiem bo byłam i się pytałam czemu tak długo

Gość gość
jezu pusta jesteś skoro mówimy, że ZUS wypłaca na koniec miesiąca to dostaniesz koniec stycznia/początek lutego zależy czy na konto w banku (wtedy dostajesz szybciej) czy do domu (mi na początku listonosz macierzyński przynosił) to wtedy może być nawet tydzień później

Gość gość
skoro co miesiąc zus wyciąga rękę po moje pieniądze to uważam że zapracowałam sobie na to żeby teraz siedzieć na zwolnieniu i wyciągać rękę do zusu po MOJE pieniądze AMEN

Gość gość
a dosarczyles an czas zwolnienie do roboty, tzn 7 dni od wystawienia? a pracodawca tez na czas, tzn do 7 dni przekazal do zusu?potem zus ma 30 dni na wyplate

Gość gość
bylo troche wolnego w grudniu, dostalas do 30 dni licząc od dostarczenia przez pracodawce czyli ok

Gość gość
po pierwsze zus wypłaca za okres zwolnienia lekarskiego a nie za miesiąc po drugie ma na to 30 dni od dnia zakończenia zwolnienia po trzecie możesz zadzwonić do zusu i tam zapytać kiedy masz wypłate zasiłku i ile on wynosi

Gość gość
1700 brutto, to masz 1250 netto, minus 13,71 podatek to wychodzi na miesiąc 1078,62zł. Podzielić to na 30 dni, to masz 35,95 za dzień. I możesz sobie obliczyć za ile dni dostałaś.

Gość gość
Dobrze liczę ze do początku lutego dostanę wyrównanie na konto :) Potem najwyżej będę działać :)

Gość gość
jakie wyrównanie, matko kochana, pusta jakich mało!!! za grudzień pieniądze dostałaś, nie za styczeń, za styczeń DOSTANIESZ koniec stycznia/początek lutego i dostaniesz za okres 1-31 styczeń (o ile tyle będzie wynosiło zwolnienie)

Gość gość
Ty za to idiotką jakich mało... Skoro napisałaś sama ze dostalam za okres pol mc grudnia to teraz dostane wyrownanie za nastepne zwolnienia 31 dni... Ja dla odmiany mam ubaw z twojego toku myslenia...-

Gość gość
dlatego ja będę pracować do porodu i koniec nied mam zamiaru żebrać i jużsię boje co będzie na macierzyńskim może po pół roku dostanę masakra

Gość gość
No właśnie ja też żałuję że nie mogłam niestety praca stojąca fizyczna i musiałam wdychać chemie (zawód fryzjer) i teraz juz boje sie ze nie skompletuje wyprawki do porodu :(

Gość gość
Zawod fryzjer i pracowac nie moze, tak sie usmialam, ze sie oblalam herbata. Moja kuzynka jest fryzjerka, przepracowala wszystkie 3 ciaze, calutenkie. Najmlodsze dziecko urodzi przez cc w poniedzialek, jutro jeszcze idzie do pracy.

Gość gość
No właśnie ja też żałuję że nie mogłam- wyrażnie to napisałam nie nie mogłam bo taki zawód tylko z powodów zdrowotnych tzn pojawiajace się żylaki i problemy z nerkami :) poza tym to moja spr czy jestem na zwolnieniu czy nie bo to nie twoja spr :) Temat nie tego tyczy :)

Gość gość
Tamtą coś boli ze inne mogą iść na zwolnienie a ona nie... Biedactwo polecam maść na ból d**y

Gość gość
wypłata z ZUS to średnia z ostatnich 12 mcy, za 30 dni zwolnienia płac**pracodawca potem ZUS. xx bzdura Pracodawca płaci za 33 dni zwolnienia i nie jest to średnia z ostanich 12 mcy tylko do podstawy naliczenia wynagrodzenia chorobowego potem zasiłku bierze się średnią z ostatnich 12 miesięcy.

Gość gość
Hej zus tak płaci, na raty. Jak miałam zwolnienie od 19.12 do 12.01 to początkiem stycznia dostałam za okres od 19 do 31.12, a później koło 18.01 dostałam pieniądze za zwolnienie od 01.01 do 12.01, mimo że już dostarczyłam następne zwolnienie do połowy lutego. I znowu początkiem lutego dostanę za te dni styczniowe, a póżniej osobno za drugą połowę zwolnienia. Zresztą na kwitku który daje listonosz jest napisane za jaki okres jest kasa.

Gość gość
Doczytałam jeszcze raz i już powinnaś dostać kasę jak zwolnienie był do 15. Ale oni coś w tym styczniu mają spóźnienia bo mi kasa przyszła coś 10 dni po skończeniu zwolnienia, a przeważnie wyrabiali się tak do 5 dni.