Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieczny chaos

Chyba mam borderline co robic

Polecane posty

Gość wieczny chaos

Prawdopodobnie mam to zjawisko/chorobę: - jestem strasznie niestabilny od napadów gniewu po napady radości - wieczny chaos-nie potrafię nic skończyć co zacząłem - nie potrafię stworzyć związku z dziewczyną - prowokuje kłótnie z ludźmi którzy mnie akceptują a przymilam się do tych którzy mną gardzą Mam dość tego już, do jakiego lekarza to trzeba iść? :(

To nie od razu musi być borderline. Idź do psychologa, on Cię pokieruje. A nawet jeśli to borderline da się z nim żyć, choć wymaga to ciężkiej pracy no i terapii. Powodzenia. :)

Gość wieczny chaos
Trzeba mieć skierowanie do psychologa?

Gość wieczny chaos
Ok dzięki, mam nadzieje że zdołam się zmobilizować. Trochę mi głupio tam iść, wstyd tak jakby.

Naprawdę warto przełamać wstyd i zacząć pracę nad sobą. Poszukaj dobrego psychologa, często można znaleźć opinie w internecie i... Próbuj. W końcu się wszystko ułoży, bylebyś był zdeterminowany i chciał się zmienić. Sama jestem po terapii, z innego akurat powodu, miałam rożne fazy - od zwątpienia, że mi to nie pomoże, po zniechęcenie. Czasem trzeba się zmusić a jako ludzie jesteśmy z natury leniwi...

Gość Jola3612
Psychoterapia i psychiatra to najlepsza metoda. Wstyd to nic z tym nie robic a inni patrza i kręcą głową . Oczywiscie łatwo na psychoterapii ni jest ale zawsze lepiej z kimś niż samemu