Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nisk waga dzidziusia

Polecane posty

Gość gość

Hejka, bardzo się martwię, bo nasza córcia tydzień temu w 28tc ważyła 873g.. Lekarz mówi, że jest malusia, ale badał wszystkie przepływy i narządy dziecka i mówił, że są prawidłowe.. jakoś mnie to nie uspokaja.. mała jest 2 tyg do tyłu.. bardzo się boję :(

Gość gość
hej:) nie martw się:) ja bym na twoim miejscu poszła do innego lekarza żeby mieć drugą opinię:) a nawet trzeciego:) jeśli naprawdę jest wszystko ok, każdy powie to samo, jesli nie któryś wyłapie jakieś nieprawidłowości:)

Gość gość
2 tyg to naprawdę niewiele;-) Dziewczynki ogólnie są malutkie. Moja w terminie urodziła sie sporo poniżej 3 kg a zdrowa jak rydz

Gość gość
ja już drugą ciążę przerabiam na "2 tygodniach do tyłu", taka uroda. Nie martw się. Pierwsze urodzilam w terminie, poniej 3kg, dziewczynka, kompletnie zdrowa ;)

Gość gość
U mnie syn był ciągle za mały a urodził się w 41 tygodniu z waga 3800, więc nic się nie martw, zdrowo odżywiaj i czekaj a urośnie. Zresztą usg też ma spore wahania... U mnie w dzień porodu wychodziła waga z usg 3100

Gość Anulak90
Dzięki dziewczyny jesteście kochane :* właśnie w połowie ciązy zmieniłam lekarza prowadzącego (ale to nie tylko z powodu podejrzeń hipotrofii), obecny mówi to samo, umówił mnie też na konsultacje do swojego kolegi specjalisty i każdy z nich mówi, że na razie jest wszystko okej, tylko po prostu dzidzia jest mała. Gorzej jakby przestała rosnąć.. mam nadzieję, że do tego nie dojdzie!

Gość gość
bo najważniejsze jest to czy płód rośnie skoro w terminie rodzą się dzieci z wagą 2500g i takie pod 4000g to chyba nic dziwnego że na tym etapie już widac rozbieżności swoją drogą te pomiary usg są b. niedokładne, u mnie lekarz przed porodem pomylił sie o pół kilo a co dopiero na tym etapie