Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chusteczki nawilżane

Polecane posty

Gość gość

co polecicie na swędzenie krocza? Przy sikaniu tez swędzi? Przetarłam się w szkole chusteczkami dla maluch dzieci, takimi nawilżanymi, czy to przez to?

Gość gość
Najprawdopodobniej tak !!! Widocznie jakaś reakcja alergiczna, powinnaś jak naszybciej podmyć miejsca intymne płynem do higieny intymnej, i powinno przejść.

Gość gość
Podmyj się płynem do higieny intymnej i załóż invag, probiotyk szybko zlikwiduje podrażnienie. Na następny raz używaj chusteczek z kwasem mlekowym, a nie tych dla dziec***onieważ one mogą zaburzać pH okolic intymnych.

Gość gość
To na pewno jakaś reakcja alergiczna po tych chusteczkach. Ja gdy coś mnie swędzi w okolicach intymnych kupuję niezawodny zestaw w aptece maść Clotrimazol i globulki Lactovaginal aby odbudować mikroflorę dobrym probiotykiem. Clotrimazolem smaruj się 2 razy dziennie zaś Lactovaginal na noc 1 globulka przez tydzień. Jeśli masz takie skłonności do podrażnień to profilaktycznie możesz stosować ten probiotyk po każdej miesiączce np.2 globulki

Gość arlecia29
takie chusteczki też mogą uczulić, kup provag żel, dostaniesz bez recepty, ma działanie łagodzące, powinien pomóc

Gość Betty Q
Tez uważam, że to reakcja alergiczna na chusteczki. Na na codziń stosuje provag żel, pomaga mi w różnych sytuacjach np przy podrażnieniach, otarciach czy suchości. Tobie z pewnościa tez pomoze, dodatkowo zawartośc kwasu mlekowego zadba o mikroflore pochwy.

Gość Beatka2020
Pieczenie przy sikaniu może świadczyć o infekcji pęcherza moczowego bakterię e. coli. Większość pisze o alergii to również może być przyczyna swędzenia do podcierania miejsc intymnych najlepiej używać zwykłego papieru toaletowego lub chusteczek nawilżanych z kwasem mlekowych tylko też nie za często bo usuwamy również dobre bakterie, które kolonizują naszą pochwę. Na Twoim miejscu zakupiłabym sobie lactovaginal jest to probiotyk dopochwowy, który zawiera żywe szczepy bakterii probiotycznych, aplikuje się go na noc przez 7-dni, rozwiąże to Twój problem swędzenia.

Gość gość
ale piekne reklamy poszly ;]