Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

właśnie mi matka powiedziała że mleko to nie jest normalny posiłek

Polecane posty

Gość gość

no już mi ręce opadają. według niej to roczne dziecko mleka już nie potrzebuje, a zresztą moje mleko to już wartości nie ma. Już mam dosyć jej pogadanek. Uważa że wszystko wie najlepiej, a gada głupoty.

Gość gość
w tym wieku musisz urozmaicać dietę. Mleko na dzień dobry i dobranoc :)

Gość gość
no i dokładnie tak dostaje jeść, ewentualnie w nocy się obudzi. Ale według mojej matki to ja na śniadanie powinnam jej dawać też coś innego bo mleko to nie jest posiłek.

Gość gość
no i słusznie. Moja wcina mleko plus śniadanie. Na kolcaję tez kanapka plus mleko

Gość gość
No bo nie jest, Twoja mama ma racje, mleko po roku, mm czy piers, to napoj nie posilek.

Gość gość
nie do końca się tym zgodzę. Moja córa ma rok i 4 m-ce i pije butlę o 6 rano jak wstaje. Najczęściej po tym jeszcze z godzinkę kima, czasami nie, ale śniadanko dostaje dopiero koło 9. Ostatni posiłek zjada 17-18 i koło 20-21 jak idzie spać daje znowu butlę. To jej wystarcza, śpi całą noc, więc nie sądzę by się nie nasyciła.

Gość gość
Butelka a cycek to co innego. Mm jest bardziej syte. Ja mam corke 15 mies. dalej ja karmie cyckiem bo zadnego innego mleka nie chce,kaszek itp. ale sniadanie jej rano robie paróweczke,jajko,kanapke takim mlekiem z piersi sie nie naje.

Gość gość
ale się najada. wypije mleko z piersi i przez kolejne 3h nie chce jeść. tylko że do mojej matki to nie dociera.

Gość gość
Co to znaczy najada? To znaczy, że nie czuje głodu? Zaspokoic głod mozna też batonikami czy chipsami, to nie o to chodzi czy się nasyci, tylko czy dostanie wartosciowy posiłek.

Gość gość
ma rację...samo mleko w tym wieku, to już nie posiłek, ewentualnie kasza...

Gość gość
dokładnie z najadaniem się...zresztą nie masz pewności że się najada, takie dziecko ci jeszcze nie powiem...

Gość nojasnneeeeeeeeee
Oj glupie baby Jeśli dziecko naje sie mlekiem z piersi to po co pakować z niego jakiś tam posiłek ? Widocznie tego nie potrzebuje .

Gość gość
nojasneee, poczytaj sobie zalecenia specjalistów, jak się karmi dziec***owyżej roku. bo brakuje ci wiedzy i to bardzo.

Gość gość
Parówkę dla dziecka? A wiesz z czego składa się parówka? Pewnie nie, bo gdybyś wiedziała to byś takich świństw rodzonemu dziecku nie dała...

Gość nojasnneeeeeeeeee
Jakiej wiedzy ? jak dziecko nie potrzebuje więcej pokarmu to po co mu rozpychać żołądek ?

Gość gość
nie sluchaj matki,ja swoje dzieci karmilam piersia przez 5 lat,plus inne posilki oczywiscie

Gość gość
nojasnne, jakie rozpychanie, kobieto, głodzisz dziecko! nie wiesz że takie dziecko potrzebuje warzyw, owoców, kasz, pieczywa, mięsa, itp...mleko to podstawowy posiłek dla niemowlaczka...no można kp, dawać mm, ale bez przesady, to nie jest już posiłek w tym wieku, jak ktoś napisał, to jest napój.

Gość gość
mleko to posilek, wiadomo wieksze dziecko potrzebuje jesc rozne rzeczy ale po mleku dziecko jest najedzone, ja jak wypije szklanke mleka to tez czuje sie syta i nie porownujcie mleka do batonika.

Gość gość
dziecko już jest duże i tym mlekiem nie ma się najadać,ale ma mu dostarczać odpowiednich witamin i skladnikow.ja karmiłam ponad 2 lata,ale dziecko jadło kolacje i później w łózku cycek

Gość gość
a mój ma 3 lata i ....rano ok.7 trąbi butlę(mleko butelkowe + 4 miarki kaszki ryżowej) i za nic do godz. 9-10 nie zje,potem i owszem jakieś jajeczko z bułką,serek wiejski i czasem parówki :( ale te z szynki,chyba lepsze,tak myślę...obiad,jakiś deser,kolacja też niewielka,i obowiązkowo butla z kaszką na dobranoc