Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolejne dziecko nie żyje 3 latek aż mnie zmroziło

Polecane posty

Gość gość

mój synek ma 3 latka.. panikuje przy każdej jego chorobie a tu wszyscy namawiają nie bierzcie antybiotyków itd..

Gość gość
No i słusznie, antybiotyki wyjaławiają organizm, osłabiają go i doprowadzają do stanu, kiedy żadna normalna terapia nie działa. Odżywiajcie dzieci dobrze, zapewniajcie im ******* świeżym powietrzu, a nie faszerujcie antybiotykami, to nie będzie tragedii.

Gość gość w gość
No ale jaki jest kontekst całej tragedii? Moja 3 letnia córka była niedawno chora, miała wysoką gorączkę, ponad 39 stopni. Pomógł jej dopiero antybiotyk, ale nie podaliśmy od tak hop siup tylko najpierw przez około 4 dni próbowaliśmy naturalnymi sposobami, paracetamolem dla dzieci i w tym stylu.

Gość gość
Nie wiem dziewczyny co myśleć. Zawsze byłam wielkim przeciwnikiem antybiotykow, słodyczy. Wybierałem najlepsze zdrowe jedzenie eko, Syn był zdrowym dzieckiem tak mi się wydawało, że wszystko ładnie przechodzi, że organizm świetnie sobie radzi aż tu nagle cudem w ostatniej chwili trafiliśmy do szpitala z 41 stopni gorączki. Jeszcze był problem bo nie chcieli nas przyjąć. Zażądałam na piśmie że ma napisać odmowe...przyjęli nas. Syn miał sepse. Dalej nie będę pisać, bo wspomnienie wywołuje ból.

Gość gość
Wczoraj czytałam o dziewczynce która zmarła :( niech odpoczywa w spokoju.

Gość gość
Tak wsioki, nie szczepcie dzieci i nie podawajcie antybiotyków, jak w średniowieczu, będą krótko żyć i szybko umierać, czas też wrócić do jaskiń i polować na bizony, wyrzucić leży i zamknąć internet!!, bo jeszcze kto uwierzy w te wasze mondrosci czyli gusła.

Gość gość
Moja córka ma zawsze problem z gorączka podczas choroby. Temperatury 40-41 stopni, a nawet 41.5, zdarzają się u niej często. Temperatura jej wzrasta bardzo szybko, a leki i sposoby obniżające ja nie za bardzo pomagają. Teraz ma ponad 5 lat, wiec już wiem, co robić, ale jak była bardzo mała to był duży problem, bo nawet podawane środki na jej zbicie wcale nie działały. Na domiar złego mój mąż uważa, ze gorączka do dobra rzecz i nie należy jej zbijać nawet przy temperaturach około 40 stopni :-(

Gość gość
a na co zmarł ten 3 latek?

Gość gość
Zmarła 3 letnia dziewczynka na sepse:( chyba to było w kujawsko-pomorskie

Gość gość
Niestety takie rzeczy się zdarzają i nie dorabiajcie ideologii że antybiotyki, odżywianie czy coś tam. Dbajcie o zdrowie dzieci, ale niech wam się nie wydaje, że macie 100% kontrolę nad ich zdrowiem, bo w wielu przypadkach nawet lekarze są bezradni.