Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc 24 sytczen

kiedy rodzice w koncu zrozumieja ze ich dzieci

Polecane posty

Gość gosc 24 sytczen

sa piekne ale tylko dla nich?czy tak ciezko pojac,ze ktos niekoniecznie musi podzielac wasza fascynacje waszym dzieckiem?kilka dni temu spotkalam kolege z dawnych lat,po krotkim´´co slychac´´(nawet nie zapytal co u mnie)od razu pokazal mi cala galerie zdjec swojej corki..z grzecznosci i krotko skomentowalam´´ladna dziewczynka´´ale on mnie bardzo szybko´´poprawil´´,mowic´´ona nie jest ladna,tylko piekna´´:Ohmm do pieknosci to jej duuuzo brakuje,ale nie o tym temat...na szczescie nie musialam wysluchiwac o kaszkach i kupkach,bo to facet:P

Gość gość
tak, ale są też rodzice krytyczni, którym zawsze coś w dzieciach nie pasuje i tym sposobem ja i kilka ladnych koleżanek, uważamy się za paszczury i mamy kompleksy, podczas gdy wszyscy uwazaja nas za ladne i mamy powodzenie, a kolezamka co jest gruba, prawie lysa i pryszczata uważa się za boginkę o kobiecych kształtach bo tatuś jej mowil,ze jest piekna ksiezniczka:D

Gość gość
no ok, ale z tej sytuacji co opisalas dokladnie wynika, ze dziecko twojego kolegi jest dla niego najpiekniejsze (stad jego komentarz)

Gość gość
no i fajnie, ze ojciec zachwyca sie corka. Kto a sie zachwycać, jak nie rodzice? inna rzecz, ze opowiadanie ludziom o wlasnych dzieciach, psach, kotach, samochodach, remontach, pracy i innych sparwach ktore tylko ich dotycza, jest nudne i trzeba sie od tego powstzrymywac

Gość gosc 24 sytczen
no ok,niech sobie kochaja i uwielbiaja ich dzieci,tez lubie dzieci,ale litosc boska,pokazywanie caaaalej galerii jak Malgosia raczkowala,jak Malgosi wyrosl pierszy zabek,pierwszy samodzielny posilek Malgosi...a potem sie dziwia,ze odklad zostali rodzicami,nikt ich juz nigdzie nie zaprasza:Oz calym szacunkiem do ich milosci do dzieci,ale co mnie do cholery obchodzi,ze Malgosia miala kolke w sobote albo w niedziele....zebym byla lekarzem,to ok...ale nie jestem,a informacja o kolce jest mi raczej zbedna,hmm tak mysle...

Gość anabella89
Ja jestem trochę przerażona, bo za parę miesięcy zostanę mamą, jestem bardzo szczęśliwa, ale jakoś tak "trzeźwo" patrzę na życie :) Nie mam zamiaru nikogo zamęczać opowieściami o ciązy, a później o macierzyństwie. Mam wiele różnych pasji i zainteresowań. Dziecko będzie na pewno dla mnie najwspanialsze i najpiękniejsze, ale zdaję sobie sprawę, że dla reszty będzie jak kazde inne :) Nie będzie też galerii z setką zdjęć szkraba, jedno na jakiś czas zupełnie starczy ;)

Gość gość
rodzice i dzadkowie moga ( i powinni!) zachwycac sie dzecmi do woli, ale zameczanie opowiescmi o nich innych ludzi jest nietaktowne. Ja powtrafilam dlugo z zachwytem opowiadac o dzieciach - ale wylacznie mezowi i rodzcom czyli dziadkom, bo to byl dla nich temat rownie pasjonujacy, jak dla mnie:)

Gość gosc 24 sytczen
i o to chodzi,czyli o umiar:)

Gość gość
ja mam w pracy temat już do zarzygania, kupki,zupki,gluty zielone, żółte, bolące cycki itd no nie pogada o niczym innym kiedy zaczynam coś o podróżach, zabytkach, czy inne tematy są ignorowane, więc przestałam się odzywać, to też źle bo nie gadam, jestem zła czy co?

Najgorsze jest to, że odkąd w telefonach są aparaty fot., to ludzie uwielbiają zanudzać innych pokazywaniem przy byle okazji całych galerii zdjęć swoich dzieci. Ja mam dwójkę dzieci i uważam, że są naprawdę piękne, ale nie zadręczam ich zdjęciami innych ludzi ... Trochę dystansu ...

Gość gosc 24 sytczen
a powiem wam,ze naprawde lubie dzieci:)ale wiadomosc typu-zielona sraczka jest dla mnie tak istotna jak pogoda w 1926 roku:P

Gość gość
kocham dzieci i lubię jak ktoś coś ciekawego o nich powie, pochwali się, czy wyżali, bo różnie to bywa ale na litość boską umiar, umiar wskazany

Gość gość
nie przeszkadzają mi rozmowy o dzieciach tak jak złe ich wychowywanie aktualnie mamusie pozwalają swoim dzieciom na wszystko, niekiedy usprawiedliwiając wyimaginowanemu ADHD