Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serduszkopukawolno

mam bardzo niskie tętno

Polecane posty

Gość serduszkopukawolno

witam, moim problemem jest bardzo niskie tętno. jakiś rok temu poszedłem do lekarza na badania kontrolne i podczas mierzenia pomiaru wyszły mi 43 uderzenia serca na minutę. w dodatku zwykle w momencie sprawdzania pulsu nieco się denerwujemy więc puls i tak podskakuje. zrobiono kolejne badanie, wyszło 39 uderzeń na minutę. lekarka byla do tego stopnia zaskoczona, ze jak przyszedlem do niej tydzien temu jeszcze mnie pamietala. wczesniej zalecila mi picie wody, zastosowalem sie do zalecenia i do teraz dziennie pije przynajmniej 3 litry czystej, niepodawanej z niczym innym (herbata itp.) mineralnej wody lekko gazowanej. myślałem że objawy ustąpią, ale niestety. ostatnio kupiłem sobie pulsometr, bo często biegam szczególnie w okresie ostatnich 5-7 miesięcy. zauwazylem, ze moj puls dalej spada do 49 (tyle najmniej zaobserwowalem przez ostatni tydzien, ale spogladalem tylko kilka razy). podczas intensywnego wysilku na okolo 80% moje tetno wynosilo od 140 do 178 max. i wreszcie pytanie: czy moge poprawic puls i w jaki sposob? aha, wazna informacja mam 18 lat, czyli srednie tetno osoby w moim wieku to okolo 85 na minute.

Gość gość
kardiologa tu szukasz hmm serduszko bije w rytmie czacza ....

Gość gość
to znaczy ze juz czas rozglądnąć się za trumną

Gość gość
nie to znaczy ze czas isc do kardiologa ja tez mam bardzo niskie cisnienie ale tetna sobie nie mierze cisnienia tez zreszta nie tylko jak gdzies ide to mnie uswiadamaijaą ci zaza wysokim na zawał serducha ci zza niskim na udar kazdy na cos musi kiedys pozegnac sie z tym swiatem

Gość gość
u sportowcow puls w spoczynku miedzy 35-55 jest zjawiskiem normalnym:-)

Gość gość
przezywasz, dobry masz puls, a lewą komorę serca tez masz juz przerośniętą?

Gość gość
Opłaca się kupić Duo Control poza saturacją bada też tętno sama obsługa nie jest jakoś skomplikowana