Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Swiadkowie Jehowy maja taka zla opinie a katolicy czy protestanci nie

Polecane posty

Gość gość

No wlasnie? Dlaczego wiekszosc spoleczenstwa ma taka zla opinie o Swiadkach Jehowy? A Katolicy maja neutralna zazwyczaj podobnie Zielonoswiatkowcy i inni protestanci maja raczej neutralna. Dlaczego?

Gość gość
Bo nie obchodza swiat, nie przyjmuja transfuzji i nachalnie chodza po domach uwazajac sie za jedyna sluszne religie

Gość ptyśodbalbiny
Każda religia uważa się za jedynie słuszną .

Gość gość
nie kazda :) bo wiekszosc wyznan chrzescijanskich uwaza ze inne koscioly chrzescijanskie rowniez moga byc zbawione a swiadkowie uwazaja zee tylko oni.

Gość gość
Jeju niech każdy wyznaje co chce jak chce... Jak dla mnie mogą nawet nadzy biegać po ulicy jak mają taką ochote.. Ale niech nie namawiają ludzi... Człowiek idzie ulicą a ci startują ze swoją literaturą, raz to była totalna przeginka jak siedziałam w tramwaju a taka sie dosiadła i mnie nagabywała... Najpierw grzecznie podziękowałam, ale później bezczelnie ją olewałam... Ludzie się tak na nią gapili... Ale są tacy ok co nie namawiają ludzi.... Zanim poznałam mojego narzeczonego byłam rok w związku właśnie ze świadkiem i był normalnym człowiekiem... Jego tata też... ale później zmarł ;( i byłam na takim pogrzebie i powiem szczerze, że nawet mi się "podobają"... Jezeli tak to można określić...

Gość gość
25.01.14 [12:1 gość ""nie kazda usmiech.gif bo wiekszosc wyznan chrzescijanskich uwaza ze inne koscioly chrzescijanskie rowniez moga byc zbawione a swiadkowie uwazaja zee tylko oni."" no właśnie " inne kościoły chrześcijańkie", czyli tylko kościoły chrześcijańskie zbawią człowieka?

Gość Adanti
Nie kosciol zbawia lecz Jezus - jesli moge sie wtracic :) - A Nauka Jezusa jest gloszona tylko w Kosciolach Chrzescijanskich.

Gość martyna 33
Adanti Zgadzam sie z Tobą.A Świadkowie to organizacja,która nie uznaje Pana Jezusa jako Boga i to jest bład.Bo tylko przez Jezusa mozemy dojść do Boga.A oni Jezusa uważają za proroka.

Gość gość
jedno i drugie to sekta, przeczytaj definicję sekty a potem co oznacza słowo parafianie to się zdziwisz

Gość Adanti
Ale mozna ewangelizowac w inny sposob :) Inne wyznania tez glosza ewangelie, ale nei tak od do domu, jak ktos sobie moze nie zyczyc. Nauki Swiadkow Jehowy nie sa zgodne z Biblia bo odrzucaja Jezusa jako Boga.

Gość Adanti
Czyli wedlug Swiadkow trzeba porzucic obchodzenie świąt żeby się nawrocic bo swieta to wygoda ludzka? :D

Szanuję Świadków Jehowy, ale denerwuje mnie to że tak na siłę próbują do tej swojej wiary namówić innych. No i chodza w niedzielę- gdzie wszyscy chca odpocząc, to Ci łażą wtedy. I to coraz młodsze osoby, raz nawet dzieci do mnie przyszły.

Gość Adanti
Nie ma daty wiec jest to ludzka wygoda? :) A Wielkanoc to tez ludzka wygoda? Wspolczuje Swiadkom i modle sie za nich bo pobladzili i to bardzo :(

Gość gość
a mnie zwisa pod warunkiem, ze nie zdenerwują mnie. Nie interesują mnie ich nauki więc nie słucham ich i nie czytam pisemek. Nie potępiam ich, nie są szkodliwi

Gość Adanti
Twoja kolezanka rzeczywiscie chyba gdzies w tym wszystkim zgubiła Jezusa, ale to nie znaczy ze nie nalezy obhodzi swiat :) Przeciwnie - Swieta obchodzi nalezy, ale powinny one miec dla nas wymiar przedewszystkim duchowy. Gdy bylem Kaotlikiem swieta to dla mnie byl czas jedzenai i lezenia, ale gdy zaczalem chodzic do Zboru to zyskaly dla mnie wymiar Duchowy :)

Gość gość
a czemu wy tak po domach ciągle chodzicie ?czasami podjeżdża 2 samochody i was chmara się z nich wysypuje

Gość Adanti
Swiadkowie chyba sa w ten sposob sobie zarobic na zbawienie. A to przez laske jestesmy zbawieni nei uczynki czy gloszenie :)

bo opieraja sie na wersecie biblijnym by głosic "od domu do domu".

cholerny spam. musze kroic wiadomosći: To dla nich najważniejszy obowiązek by głosić i by "uratować" jak najwięcej ludzi.

Gość Adanti
W Biblii nie pisze żeby chodzic Od domu do domu, tylko ze Apostolowie glosili w Swiatynaich i domach :)

Gość Adanti
Jezus powiedzial ze mamy isc i glosic dobra nowine, ale nie od domu do domu :) Mozna ewangelizowac inaczej, a nie nachalnie od domu do domu.

Gość gość
ja akurat nie mam złej opinii o SJ natomiast o katolikach co niektórych moich np sąsiadach zawistnych tak , Pracuje z dziewczyną która jest SJ od 10 lat ,poznałam jej znajomych również SJ i nigdy nie namawiała mnie na swoją wiarę ,ja sama z niej wyciągałam aby mi co nie co opowiadała .

Gość Adanti
W Biblii Świadkow Jehowy rzeczywiscie jest napisane "Od Domu do domu" ale przekladach Protestancih i kaotlickich nie ma. Swiadkowie po prostu tlumacza pismo tak zeby odpowiadalo ich naukom.

Gość gość
Gdzies widzialem vloga jak dopiero jezus wyxiagnol dziewczyne z tej sekty. Nie bede zaglebial sie w szczegoly bo dokladnie tez nie pamietam ale , wiem źe to sekta i podpucha wiary w Boga

apostołowie głosili wszędzie - w domach i świątyniach , na drogach i placach , wszędzie tam gdzie byli ludzie . Najpierw w Izraelu tylko ., później wśród pogan .

Gość Adanti
Za Swiadkow trzeba sie modlic, my w zborze sie modlimy za zwiedzionych falszywymi naukami, rowneiz swiadkow.

a to czy świadkowie chodzą po domach czy nie nie jest zadnym problemem bo co za sztuka powiedzieć grzecznie : dziękuję , nie jestem zainteresowana ' ? żadna . trzeba tylko chcieć . Gorsze jest to ,ze świadkowie fałszują ofiarę Jezusa , umniejsza Jego rolę i znaczenie Jego śmierci i zmartwychwstania poprzez głoszenie ,ze Jezus był tylko synem Boga - sam nie będąc Bogiem .

Gość Adanti
Według Świadków Jezus był aniołem Gabrielem :D albo Michalem, teraz nie pamietam.

Gość gość
Sama jestem Katoliczką :) . Ale podziwiam Św. Jehowy , to są bardzo dobrzy ludzie , rozmawiają o Bogu i się tego nie wstydzą , w szczególności młodziesz :), nie odwracają się od ludzi z problemami tylko wyciągają pomocną dłoń , dają wsparcie duchowe:) . Nasza wiara też jest inna ale każdy człowiek ma prawo do jej wyboru ,ale bez względu na wiarę szanuje wszystkich ludzi i nie ubliżam ich :)

Gość gość
Miało być młodzież :)