Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GabrysiaBorejko

grzybica pochwy

Polecane posty

Gość GabrysiaBorejko

Hej dziewczyny, mam problem z grzybicą pochwy. Ostatnio podczas badania u ginekologa pani doktor powiedziała mi, że mam grzybicę ;-( Jedyne objawy jakie zauważyłam przed badaniem to upławy. A teraz niestety do tego doszedł biały nalot na języku (nieświeży oddech, suchość w ustach i w kącikach ust), który powoduje, że przypuszczam, że mam także grzybicę układu pokarmowego. Pani doktor przepisała mi Gynalgin. Nie jem słodyczy ani owoców, nie piję mleka, kawy, jem ciemny chleb... Nie wiem za bardzo do jakiego lekarza się z tym wybrać, chciałabym zrobić jakieś badania na własną rękę, bo wiecie jak jest w Polsce - nie doprosisz się o skierowanie na badania, bo "są niepotrzebne". Poradźcie coś, bo oszaleję :-(

Gość Lolime
Z grzybicą pochwy do ginekologa i dodatkowo do lekarza pierwszego kontaktu. Dobrze, żebyś miała zrobiony wymaz na posiew z jamy ustnej i pochwy, by szybko wdrożyć celowane leczenie. Kup sobie w aptece probiotyk lacibios femina z dwoma szczepami bakterii kwasu mlekowego, które wzmacniają mikroflorę układu pokarmowego oraz moczowo-płciowego, bo utrzymanie równowagi mikrobiologicznej tych układów jest niezbędne dla zachowania dobrej kondycji i zdrowia dróg rodnych.

Zdecydowanie musisz udać się do dobrego ginekologa i zrobić badania. W zależności od tego co wyjdzie powinnaś się przeleczyć doustnymi tabletkami lub dopochwowymi globulkami. Nie odstawiaj leków zbyt wcześnie, bo może to spowodować przejście grzybicy w stan przewlekły, trudny do wyleczenia. Przeleczony powinien być również twój partner. Pamiętaj, aby po leczeniu zastosować probiotyki np. dopochwowy Lactovaginal, wszystkim już chyba znany. Ja, ten właśnie probiotyk, stosuję w celu profilaktyki zawsze po menstruacji - 3 dni, po stosunku i po basenie. Tutaj masz świetne artykuły na temat grzybicy. Dużo ciekawych informacji, więc warto przeczytać www. kobiecosc.info/?s=grzybica