Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie błędy was najbardziej denerwują

Polecane posty

Gość wwrrr
Dzieki, to cos noweo dla mnie, czytam w internecie i nie do konca jestem przekonana - ciagle tylko powtarzana ta sama formulka, ze powstalo z dwoch wyrazen, bla, bla, bla. Jakos niczego mi to nie wyjasnia, bo przeciez nie o to chodzi, z czego to powstalo, ale co jest w tym zlego, a tego jakos nikt nie wyjasnia.

Gość gość
gosciu 18.30,a mnie trafia szlag,gdy ktos /tak jak Ty/ pisze,ze trafia go szlak hehe.

Gość wwrrr
No prosze, tez zawsze myslalam, ze 'rozchłestana' to poprawna forma, nawet by mi przez mysl nie przeszlo :D

Gość gość
Jak ktoś jest inteligentny to powinien umieć poprawnie używać ojczystego języka. :) Moim zdaniem ktoś kto umie dobrze liczyć a kaleczy język i nie potrafi się wysłowić niestety wcale nie jest inteligentny a co najwyżej umie liczyć. Inteligencja to coś więcej niż wiedza na jeden lub parę tematów. A ktoś kto uważa się za inteligentnego a nawet poprawy błędu nie potrafi przyjąć z godnością to już jakaś kpina. Inteligencja to również potrafienie uczyć się na błędach. Ktoś kto się obraża o poprawienie jakiegoś błędu to już na pewno inteligentny nie jest, za to zadufany w sobie owszem. Czy stwierdzenie "Ja jestem taka mądra a ten głupek mi tu wypomina błąd, no skandal po prostu, jak on śmie!" brzmi jak wypowiedź osoby mądrej?

Gość gość
o, widzę, że więcej "rozchłestanych" na tym świecie :D

Gość wwrrr
gosciu 18.30,a mnie trafia szlag,gdy ktos /tak jak Ty/ pisze,ze trafia go szlak hehe. x Przeciez on to wymienil jako blad! To i ja sie dopisze z moimi faworytami, najbardziej mnie drazni, kiedy ktos pisze np. 'gdzie Ci mezczyzni'.

Gość gość
Mnie zawsze wkurzało, jak facet mówił POSZŁEM, zamiast POSZEDŁEM, od razu był spalony:), mimo, że teraz niby obie formy są poprawne, nadal mnie to razi.

Gość wwrrr
'Inteligencja to również potrafienie uczyć się na błędach' Czy jakis grammar nazi moze wypowiedziec sie na temat poprawnosci tego zdania? Bo mi brzmi brzydko, ale moze tylko brzmi, a gramatyka jest ok? Za duzo czasu minelo od lekcji polskiego w podstawowce ;)

Gość gość
Grammar nazi nie jestem ale autorką tego zdania. :D Jest błędne i brzmi okropnie ale przysypiam i trochę bełkoczę :D Idę się napić kawy

Gość wwrrr
''mimo, że teraz niby obie formy są poprawne, nadal mnie to razi.'' Nie ma, ze poprawne, grammar nazi rules! Serio to jest uwazane za poprawne? I don't want to live on this planet anymore :(

Gość gość
Ja kiedys znalazlam sie w paskudnej sytuacji.Przygotowywalam w pracy jakies dokumenty i nastepnego dnia wezwal mnie szef.Bardzo uprzejmym glosem,w ktorym pobrzmiewala ironia oznajmil mi,ze bledy przeze mnie zrobione sa niewybaczalne.Potem je wskazal.Chodzilo wlasnie o to nieszczesne-ja rozumiEM.Bylo napisane poprawnie,ale on z uporem maniaka tlumaczyl mi,ze skoro pisze sie-ja lubie,pisze,to analogicznie -ja rozumie.Nie powiedzialam nic,ale az gotowalo sie we mnie.Nie wiem tylko,co powiem,gdy kolejny raz mnie wezwie na dywanik i sprowadzi do parteru,bo "ja nie rozumie"

Gość gość
Mnie takie cos raczej smieszy niz zlości. Mam w pracy kolezanke i o dziwo po studiach , ktora zawsze opowiada o swojej rodzinie w formie "byłyśmy ,zrobiłyśmy itp", a dodam , ze mieszka z mężem i synem :P Co do pisarzy netowych, to najbardziej mnie smieszy "z takO dziewczynO, albo takOM dziewczynOM" no i wczesniejsze "Zkąd" :)

Gość gość
o, ale przynajmniej się dowiedziałam skąd się bierze to nieszczęsne "ja rozumię", bo do tej pory się zastanawiałam z jakiego księżyca to w ogóle pochodzi a jakoś nigdy nie skojarzyłam sobie z "lubię" :D

Gość gość
do osoby, którą razi gdy ktoś mówi: pojedyŃczo - otóż to jest poprawna forma. Zdziwiona?

Gość gość
Mnie najbardziej wkurzają: na prawdę, mimo,że, chyba,że, chciała bym, na codzień i jeszcze wiele wiele innych, ale o zgroza piszą tak ludzie po studiach humanistycznych, i to językowych, bo angliści, germaniśc***Pół biedy jakby tak pisał ktoś po zawodówce. Po tym najlepiej widać jakie niedouczone debile kończą teraz studia i są magistrami, a co gorsza nawet tacy po których oczekuje się, że znają język polski perfekcyjnie bo są filologami... To co sie teraz dzieje to jest naprawdę zapaść wiedzy i to chyba w każdej dziedzinie. Studia kończą nieuki i głąby co nie znają podstaw języka polskiego :O

Gość gość
te lala od tematu! szlak Cie trafi? hehehe...chyba szlag??? No kogos pouczać a sama..blleeee!

Gość gość
Nie autorka pisała o "szlaku" tępaku a poza tym osoba która to pisała wymieniała po przecinku błędy, które ją wkurzają i ten "szlak" był jednym z błędów, które wymieniła!

Gość gość
uuuuu....widzę, że tu kurturalnie sie juz wyzywata, et polaczki

Gość gość
Ja nienawidzę jak ktoś mówi dźwi zamiast drzwi.

zajmijcie się czymś poważnym, ch*j wam z ladnego wyslawiania sie jak nic nie wnosicie do rozwoju naszej cywilizacji jestescie zwyklymi pasozytami ktorzy jedza pija i spia a do******lacie sie do ludzi ktorzy nie marnuja czasu na poprawna polszczyzne bo sa zajeci rozwojem, jezyk polski jest nic nie warty, nigdy nie bedzie i szkoda kazdej sekundy poswieconej na jego nauke a jesli ktos jest na tyle glupi ze jedyne co potrafi to poslugiwanie sie ladnie nieladnym jezykiem to niech przynajmniej nie zali sie na forum

Gość gość
Co ja pacze

Gość gość
Uwielbiam takich spinaczy internetowych. :D To, że ktoś siedzi wieczorem w dzień wolny na głupim forum i pisze na przykład o błędach językowych to od razu znaczy, że jest pasożytem i kretynem, nic nie wnosi do cywilizacji i w ogóle nadaje się tylko do odstrzału. A jak ktoś nie umie mówić czy pisać po polsku to jest inteligentem, który nie traci czasu na pierdoły tylko zajmuje się rozwojem i zapewne jest przyszłością tego świata. :D Hahahaha, piękne to jest po prostu.

spinam sie bo to z moich podatkow utrzymuje sie slusznie bezrobotnych absolwentow uczelni humanistycznych ktorych liczy sie w setkach tysiecy a jeszcze maja cos do powiedzenia

Gość gość
Mój drogi nie steruj się tak, bo Ci żyłka pęknie. :D Jeśli myślisz, że tylko "humaniści" potrafią się posługiwać językiem ojczystym to jesteś w straszliwym błędzie. Ja jestem na ostatnim roku studiów kierunku wybitnie ścisłego, pracuję nawet. Jeżeli dla kogoś opanowanie języka, którym się posługuje na co dzień jest takie trudne, to, co tu dużo mówić, wcale nie jest taki inteligentny jak mu się wydaje. :D

nie chodzi o to ze jest trudne, potrafie sie nim poslugiwac ale lubie pokazywac jak bardo mam to w d***e duzo przeklinac i sprawiac wrazenie idioty zeby ktos zwrocil mi uwage a potem w rozmowie zaczerwienial sie z braku argumentow

Gość gość
hmmm, faktycznie brzmi to całkiem jak opis kogoś kto jest zajęty rozwojem i ma wielki wkład w cywilizację :D

Gość gość
ja nie lubię jak ktoś np videa zamiast video, albo jeszcze lepiej videła, albo kakało, a nie kakao. i tak samo jak ktoś napisze zamiast liczbę mnogą np. kołdrą zamiast kołdrOM. itp

no, na zywo nikt tego ode mnie nie uslyszy, ale jestem na forum i moge byc szczery, to jest jedyne miejsce gdzie na prawde moge napisac co czuje

Gość Jesica34
Uziemnienie :-)