Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

buzia niemowlaka pomocy

Polecane posty

Gość gość

hej wam, prosze o rade, moje dziecko ma 4 miesiace, na buzi pojawiaja mu sie czerwone plamy, bardzo szorstkie i ssuche, z róóżnym natezeniem, raz mniej rraz bardziej. od dwoch dni jst gorzej wiec postanowiłam wyeliminowac rozne rzeczy, zaczelam od podawania mu wody kupnej a nie z kranu,bo moze to woda. ale...dodam ze dzisiaj czesto podryzał sobie raczke i w tym miejscu podobna plama sie pojawiła, macie jakis pomysł??

Gość gość
To może byc objaw alergi najczęściej na nabiał jest. Ale nie panikuj i skonsultuj z lekarzem

Gość gość
ale mleko takie ame od poczatku, a buzia od jakiegos czasu, dodam ze jak wyjechalismy na swieta , zmienilismy klimat to buzia piekna

Gość gość
moze tez byc atopowe zapalenie. A w czym go kąpiesz?

Gość gość
a może po prostu maluch się ślini i ma taką buźkę po ślinie? moja też tak miała, smarowałam maścią alantan plus co dziennie i przeszło

Gość gość
Myśle, że to od śliny. Dobra jest na to mąka ziemniaczana( posypać miejsca w których ma wysypke, no i musisz pilnować żeby buźka była sucha.

Gość gość
może coś mu szkodzi, może Twoje mleko, postaraj się na początek wykluczyć nabiał.

Gość gość
to może być trądzik niemowlęcy poczytaj o tym odpowiada temu co piszesz.

Gość gość
moj synek tez tak mial swego czasu, znikalo i sie pojawialo i tak wkolo, nie dawalam mu nic nowego do jezdzenia na nic uczulony nie jest dbalam o higiene ale to sie pojawialo jak chcialo. wkoncu tesciowa pracujaca w szpitalu dala mi masc i raz posmarowalam i od razu przeszlo ale nie pamietam niestety nazwy :)

Gość gość
Może masz za bardzo rozkręcone kaloryfery przy tym mrozie i powietrze po prostu jest za suche.

Gość gość
karmie mm, wiec nie nabial :)moze sudocremem ? jak myslicie

Gość gość
Ta maść to może allerco? lub laticort?

Gość gość
Jak coś to smaruj penatencrem moja córka ma to samo.

Gość gość
http://dziec**pl/kat,1024251,title,Tradzik-u-dziecka-To-mozliwe,wid,14790446,wiadomosc.html

Gość gość
lekarz przepisał nam maść robioną w aptece mam stosować przez 10 dni

Gość gość
nawet nie przypomne sobie nazwy bo naprwde nie spojrzalam :) ale po tym przeszlo :) kolzenka ma rok mlodszego synka i on to samo ma nie wiem nawet co to bylo i od czego :) tez u jej synka znika i sie pojawia :)

Gość gość
tam ma być dzieci

Gość koniusia
sudocrem jeszcze bardziej wysuszy :O

Gość gość
To na pewno jest trądzik niemowlęcy poczytaj a się przekonasz, ja smaruje zwykłym bambino

Gość gość
Jak możesz napisać , że na pewno to jest trądzik niemowlęcy jak nie masz pewności , nie widziałaś. Jak autorka opisuje to nie jest to trądzik.

Gość gość
dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi, byłam z tym co prawda u lekarza,uznała to jako trądzik niemowlęcy, po czym tylko zaleciła kąpać w emolium,a ja go od urodzenia w tym kąpałam wiec nie była to super rada. teraz się na dodatek nasiliło, spróbuje oilatum, jak nie to moze tą mąkę, dam znać jak coś zadziała :) jeszcze raz wielkie dzięki

Gość gość
hej dziewczyny, poszłam do dermatologa, jest to alergia, trudno stwierdzić na co, mleko, proszek, tetra, jakiś iny materiał... duzo padło możliwosc****owoli bedziemy zmieniać wszystko, tymczasem dostaliśmy syrop i maść, po jednym dniu mega efekt,buzka wkońcu jak u niemowlaaka :)