Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sokowirówka

Polecane posty

Gość gość

witam, przymierzam sie do kupna sokowirówki, moze ktos, kto juz uzytkuje podzieli sie opinia i podpowie na co mam zwrocic uwage. Byłam wczoraj w sklepie i nie moglam zdecydowac sie, bo sa duze i male i nie wiem ktora wybrac :( na co patrzec...

Gość gość
na moc silnika przede wszystkim. Im mocniejszy tym łatwiej będzie działać przy twardych owocach/warzywach i nie bedzie Ci mulić. Poza tym niech ma jak najmniej elementów do rozbierania i mycia. Ja nie robię soków, a sokowirówka się kurzy, bo cholera mnie bierze na myśl o rozkręcaniu tego ustrojstwa i myciu wszystkich tych części :o

Gość gość
To maszynki do mięsa też nie używasz?

Gość gość
ok, dziekuje, własnie widziałam, ze sa roznej mocy, a moze ktos mi wytlumaczyc czy lepiej kupic taka 500-700W czy 250W z funkcja peak power 800W?

Gość gość
owszem, nie używam maszynki do mięsa; więcej: nawet jej nie posiadam :) kup sobie największą moc, jaką znajdziesz. Z power peakiem jest jak z turbo w autach - skraca żywotność silnika :)

Gość gość
ok, dzieki, wezme to pod uwage ;)

Gość gość
heh dokladnie tak jak ja mam ale nie uzywam bo odechciewa mi sie soku jak pomysle o myciu tych wszystkich czesci

Gość Obpinka
Ja kiedyś miałam, ale też większość czasu przestała na półce,bo rozkręcać to i myć te wszystkie części to skaranie boskie. Poza tym się naczytałam, że soki z sokowirówki wcale takie zdrowe nie są, więc zrezygnowałam i oddałam teściowej, niech się bawi, dużo czasu ma, więc może to myć wszystko ;)) Ja sobie zakupiłam za grosze wyciskacz i sobie wyciskam jak mnie najdzie ochota - równie dobre i biceps się ćwiczy :) Polecam więc takie cudeńko zamiast wielkich sprzętów z wielką mocą : http://www.stylowazastawa.pl/produkt/39556/wyciskacz_do_cytrusow_giostyle.html

Gość gość
. Zależy w jakim celu chcesz używać skowirówki. Jeżeli codzinnie, to minimum 1000W jeżeli częto będziesz przerabiać marchewkę (np na sok do picia), i aby miała sitko do wyciskania soków z warzyw liściastych (pisze na opakowaniu). Jeżeli zamierzasz używać raz na jakiś czas to 850W może być.

Gość gość
I tak żadna amatorska sokowirówka nie ma realnej mocy większej niż 350 W, nawet jak na opakowaniu jest napis 800 W. Polecam słowacką Orawę, moc zbliżona do Zelmera czy Boscha a skuteczność wyciskania dużo większa. I jaką niezdarą trzeba być by mieć problem z umyciem części. Bierzesz nieużywaną szczoteczkę do zębów i po 3 minutach wszystko błyszczy.