Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podrażnienia po stosunku

Polecane posty

Gość gość

Witam Wczoraj kochałam się ze swoim chłopakiem. Używaliśmy prezerwatywy Durex. Kilka godzin później poczułam straszne swędzenie i pieczenie w okolicach warg sromowych i wejścia pochwy. Zauważyłam też dużą ilość dziwnej wydzieliny. Było bardzo dużo ciągnącego się śluzu i oprócz tego taka biała lejąca się wydzielina. Tuż po stosunku wykąpałam się. Zaraz po tym, jak poczułam to swędzenie też się wykąpałam i posmarowałam kremem, który jakiś czas temu przepisał mi ginekolog. Czytałam, że zdarzają się alergie na lateks. Czy to może być to? Ewa

Gość gość
To nie było kochanie tylko *****nko przez szybę stąd alergia.

Gość gość 001
Może to być alergia. Ja kiedyś używałam gumek i dopiero po 4 latach ich używania zaczęłam mieć podobne objawy. Myślałam że jakbym miała alergię to pewnie by się dawno objawiła od samego początku, ale lekarz mi powiedział że może się pojawić nawet po kilku latach stosowania.

Gość gość
Kochają się mężatki,natomiast panny się bzykają.Po gumce alergia.Zmień zabezpieczenie ,gdyż w gumce brak doznań

Gość arielka99
To może byc zarówno uczulenie na prezerwatywy (lateks) ale równie dobrze po prostu podrażnienie po stosunku. Czasem po długim lub zbyt intensywnym seksie pojawiają sie takie dolegliwości, bo powstają małe ranki i otarcia. Spróbuj posmarowac miejsca intymne po kąpieli provag żelem, który nawilża, łagodzi podrażnienia, działa kojąco a przede wszystkim hamuje rozwoj bakterii i grzybów. Jesli sytuacja sie nie poprawi musisz iśc do ginekologa.

Gość gość
Zgadzam się z Arielką. To może być zarówno uczulenie na lateks jak i mikrouszkodzenia po zbyt intensywnym stosunku. Jeśli chodzi o mnie to ja po takich intensywnych igraszkach stosuję Hydrovag. Globulki zawierają zarówno kwas hialuronowy, który goi jak i kwas mlekowy, który zapobiega infekcjom intymnym. U mnie ten preparat natychmiastowo przynosi ulgę, więc staram się go stosować minimum raz w tygodniu lub właśnie po takich wyczerpujących "nocnych zabawach"

Gość gość
Obce ciało/gumka /w pochwie stąd otarcia.Natura wchodzi w naturę.Jakie odczucia.

Gość gość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Poczekam jeszcze trochę i jak nie miną te objawy, to pójdę do ginekologa

Gość Jagoda2929
Czasami zdarza się że jest się uczulonym na lateks, nie można tego wykluczyć jednak o wiele częściej występuje podrażnienie związane z otarciami, urazami mechanicznymi. Na Twoim miejscu zakupiłabym w aptece provag żel, który oprócz tego że nawilża, łagodzi podrażnienia, hamuje rozwój bakterii i grzybów. Stosuj go codziennie po kąpieli a dodatkowo również przed stosunkiem, na pewno pomoże.

Gość gość Ewa
Czy duża ilość śluzu (takiego ciągnącego się) i biała wydzielina to skutek otarć i podrażnień? Swędzenie czy pieczenie to rozumiem, ale śluz i ta wydzielina, to mnie trochę dziwi

Gość gość Ewa
Dzięki za link

Gość gość
Taka wydzielina może świadczyć o infekcji intymnej, najlepiej będzie jak zrobisz wymaz z pochwy, po odebraniu wyniku dowiesz się co i jak. Podmywaj się tantum rosa i zakładaj invag, mi ten zestaw przy problemach intymnych zawsze pomaga. Probiotyk zmniejsza ilość wydzieliny i łagodzi dyskomfort, właściwie mi już pierwsza globulka przynosi ulgę.