Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do karmiących piersią pytanie o ubiór i modę

Polecane posty

Gość gość

Witam! Niebawem rodzę.Chcę karmić 4 m-ce. Zastanawia mnie kwestia Waszego ubioru podczas okresu karmienia...Uwielbiam chodzic w sukienkach.Ubieram się najczęściej w H&Mie,gdzie jest niewiele kiecek z guziczkami przy dekoldzie albo rozcięciem w pobliżu biustu.Chcę karmic dyskretnie.Problemem już teraz jak dla mnie jest wizyta np. u tesciow,gdzie oczywiście wyjde do pokoju osobnego karmic,ale boje się ze ktoś wścibski mi wparuje do pokoju a ja ubrana w normalna kieckę będę ja miała zadarta do góry i odsłonięte cycki.Az mnie cos strzela.Czy pozozstaja mi mamine podomki z allegro,ktore sa szczytem bezguścia.Czy musze chodzic teraz tylko w rozpiętych bluzeczkach i jeansach?Gdzie i jak ubieracie się nawet na wyjścia,gdy obok maluch i Wy będziecie musiały Go nakarmić.Biore pod uwagę opcje odciągania na czas wyjazdu mleka laktatorem i podawanie z butelki,ale wiem,ze piersi i tak będzie trzeba oproznic i sciagnac pokarm po jakiś 2 godzinach wiec problem i tak i tak jest.wiem ze większości karmiących moje problemy sa wyssane z palca i darujcie sobie teksty,ze wygląd ważniejszy od dziecka i podobne p*****ly.Tak,wyglad jest wazny i ja także jestem wazna,mimo,ze będę matką będę tez dalej kobieta i człowiekiem. pozdrawiam

Gość gość
Ja z takim maluchem nie chodziłam nigdzie. Był tylko jak miał 2 miesiące u babci czyli mojej mamy w dniu babci. Karmilam na lezaco, nosilam normalne ubrania i tylko podnosilam bluzkę do góry. Może zdejmuj górę sukienki, zakladaj sweterek taki rozpinany i jeszcze możesz trochę zakryc się pielucha. Jak będzie osobny pokój to nie ma co się bać. Możesz jeszcze usiąść tyłem lub bokiem do drzwi.

Gość gość
Dodam, ze nie noszę często sukienek i nie lubie dużych dekoltow.

Proponuję spódnice zamiast sukienek. w HM są świetnie podkoszulki do karmienia, których właśnie używam - bdb podtrzymują biust (nosi się je bez stanika), na ramiączkach, z odpinanym miejscem na piersi, są w 2 pachach - czarny i biały - na to zakładam zwykłą bluzkę. Gdy karmię - podnoszę zwykłą bluzkę, tamtą odpinam jednym ruchem i efekt jest taki, że wystaje sama brodawka, którą zasysa dziecko. Z tym odciąganiem, to może ci czasem nie wyjść - nie zawsze uda się odciągnąć odpowiednią ilość pokarmu, żaden laktator nie ciągnie tak dobrze jak dziecko.

Gość gość
Ja w sukienkach wszyłam sobie suwak tak ze go nawet nie widać.

Gość moda dla karmiących piersia
dresy szlafrok ewentualnie leginsy i tshirt :d:d:d:d:d:d

Gość gość
To przecież możesz kupić w innym sklepie, trudno? Jakąś sukienkę z guzikami, suwakiem lub z rozciągliwego materiału. Są też takie specjalne narzutki żeby zasłonić dziecko i pierś gdy się karmi. Możesz to kupić jak to taki problem dla ciebie. Ja miałam staniki do karmienia i piersi dużo widać nie było, jak coś to możesz okryć się pieluszką i też będzie dobrze.

Nie musisz nosić rozpinanych bluzek. Mnie najwygodniej się karmiło w bluzkach, które podwijałam do góry. I wbrew pozorom jest to o wiele dyskretniejsze niż gdy rozpinasz bluzkę i masz biust na wierzchu.

Gość gość
Miałam kilka bluzek rozpinanych, ale miałam też bluzki do karmienia a na wyjścia właśnie jedną sukienkę, z działu ciążowego H&M, była przystosowana i do ciąży- odcinana pod biustem i później po prostu luźniejsza, i do karmienia, dekolt na zakładkę, marszczony, spokojnie mogłam odsłonić tylko jedną pierś, staniki do karmienia miałam więc nie świeciłam golizną, nie wyobrażam sobie tuniki czy sukienki podciągać do biustu aż. Jest w czym wybierać, a nie musisz tych ciuchów odstawiać od razu jak skończysz karmienie, bo nadają się i później.