Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przeprowadzilibyście się do Warszawy

Polecane posty

Gość gość

Gdybyście dostali propozycję lepszej pracy? Mąż dostał ofertę od jednej z firm, z którą współpracujemy. Oferują mu 7 tys. na rękę miesięcznie i spore możliwości rozwoju. Obecnie mieszkamy w średniej wielkości mieście, mamy tutaj znajomych i rodzinę. Mąż zarabia ok 4-5 tys. Ja 6 tys. Pracujemy przez internet (branża IT). I tak się zastanawiam czy warto? dopiero co wyremontowaliśmy sobie mieszkanie. Nie mamy pieniędzy aby kupić mieszkanie w stolicy tak więc musielibyśmy wynajmować.

Gość gość
Ja bym sie przeprowadzila.

Gość gość
Finansowo nie wyjdziecie lepiej, ale jeżeli istnieją powody pozafinansowe to czemu nie?

Gość gość
2-2.5 tyś to zapłacisz za wynajęcie byle jakich 2 pokoi z dala od centrum . Nie warto .

Gość gość
jak na sredniej wielkosci miasto, to macie niezle zarobki, macie mieszkanie na kredyt? Czy moglibyscie je wynajac w swoim miescie? Ja sie przeprowadzilam do Warszawy, bo lubie duze miasta, nie wyobrazalam sobie mieszkac w malej miescinie (80 tys). Odpowiedz sobie na pytanie: czy lubisz swoje miasto? Czy dobrze sie tam czujesz? Bedziecie wiecej zarabiac ale i koszta utrzymania sa zdecydowanie wieksze w Warszawie.

Gość darianna5678
No właśnie Ewa również z tego powodu jesteśmy do tego sceptycznie nastawieni. Szkoda nam kontaktów ze znajomymi. Nie mamy żadnych kredytów. Odkładamy pieniądze. Wyjazdu do Warszawy nie wykluczamy ale raczej za 3-4 lata kiedy będziemy meli już jakieś fundusze na zakup mieszkania. W naszym mieście raczej nie moglibyśmy wynająć naszego mieszkania ponieważ jest duże, a ludzie szukają raczej mniejszych i nie ma tutaj zbyt wielu studentów tak więc dostalibyśmy za nie marne 500 zł miesięcznie ? O ile ktoś by się znalazł. 2,5 tys za mieszkanie miesięcznie w Wawie? Nie sądziłam ,że jest aż tak drogo... Lubię moje miasto ale szczerze to taki koniec świata ;) Nic się tutaj nie dzieje, niewiele jest miejsc, w których można byłoby się pobawić ;) Nawet jeśli chcielibyśmy gdzieś polecieć na wakacje to najbliżej jest lotnisko w Warszawie , 250 km dalej. Propozycja pracy jest o tyle korzystna, że daje większe możliwości - również na awans. W pracy jaką obecnie mamy raczej nie wyciągniemy więcej pieniędzy.

Gość gość
finansowo wyjdzie Wam bez zmian, koszt zycia w Wawiw jest duzo wyzszy w szcz. wynajem mieszakania. Pytanie czy oboje macie szanse na wyzsze zarobki czy rozwoj w Wawie i czy wyobrazacie sobie tam zycie?

Gość darianna5678
Szczerze to nie wiem. Mieszkaliśmy kiedyś w większych miastach - ja w Lublinie, on we Wrocławiu ale nigdy w Wawie. Raczej on miałby szansę na awans. U mnie raczej nic by się nie zmieniło.

Gość gość
Wynajem w Warszawie tani nie jest - ale też mieszkań do wynajmu jest od metra, i spokojnie znajdziesz nieźle urządzone za 2 tysiące. Wystarczy zerknąć na ogłoszenia w internecie. Dzieci macie? bo w Warszawie najgorzej z przedszkolami, trudno się dostać nawet lokalsom, a prywatna opieka słono kosztuje (1500 zł)

Gość darianna87766
Dzieci nie mamy (jak na razie) ale mam świadomość, że jakbym zamieszkała w stolicy i jakby się pojawiły dzieci nie byłoby raczej nikogo kto by mi z nimi pomógł...