Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakiego boga wierzycie

Polecane posty

Gość gość

tego katolicko żydowskiego Jawhe czy w greckiego Zeusa czy moze na przykład w egipskiego Ozyrysa lub Boga Wszechświata - Ra ?

Gość gość
w ufo

Gość gość
W siebie...ja jestem Bogiem.

Gość gość
Maciek B - kazdy ma swojego boga

Gość robs
sorry troche niepowazny temat biorac pod uwage że narody od zawsze były oszukiwane. Prawda jest gdzie indziej.. kiedys ludzi straszyli że zgaśnie słońce jak nie zapłaca podatków (zacmienie słonca) dzisiaj wpiera sie bajki o wierze w boga.. dla mnie to wszystko dobrze prosperujące firmy otumaniające od wieków społeczenstwo dla swych "kożyści"

Gość gość
Weź sobie wszystkich bogów połącz w jedno, odejmij to, czym się różnią, zostaw to, co mają wspólne... tak z grubsza. Przypraw tym, co Ci mówi wnętrze i co Ci się podoba. Ja np. wierzę w jednego Boga, który jest naprawdę wszechmogący, który nie jest ograniczony żadną religią, który jest naprawdę, a nie tylko dla picu, nieskończenie kochający, dający wolną wolę, nie karzący, ale uczący, który nie jest starym dziadkiem w chmurach, ale wszystko przenikającym duchem, a wszystko znajduje się w nim... On jest nami, więc my jesteśmy Nim, bo tylko On istnieje... więc także na pewnym poziomie względności wszyscy jesteśmy jednym, jednością. Taki jest mój obraz słowny Boga, w którego wierzę. Jednak słowa nie oddadzą w pełni doświadczenia, poczucia gnozy, jaką się doświadcza stykając się świadomością z Jego obecnością ^^.

Gość Ryfka     Goldman
Jahwe

Gość gość
latającego potwora spaghetti

Gość gość
tylko idioci wierzą w boga. Ktos taki nie istnieje

Gość w Boga Ojca
Ojcze nasz, któryś jest w niebie święć się imię Twoje; przyjdź królestwo Twoje; bądź wola Twoja, jako w niebie tak i na ziemi. Chleba naszego powszedniego daj nam dzisiaj i odpuść nam nasze winy, jako i my odpuszczamy naszym winowajcom. I nie wódź nas na pokuszenie, ale nas zbaw ode złego. [Bo Twoje jest królestwo i potęga, i chwała na wieki.] Amen.

Gość gość
W siebie samego :)

Gość gość sisi
22.10.Amen.

Gość Ksiądz   Proboszcz
Bogu niech będą dzięki. Idźcie do domu ofiary skończone.

Gość gość
Wierzę w boga Mateussa - boga prawiczka. Jest to bóg wszechmiłości. Babcia opowiadała mi, że wiele lat przed powstaniem pierwszych ludzkich osad na ziemię przybył bóg Mateuss. Wędrował po naszym świecie i uczył ludzi czym jest miłość. Uczył ludzi empatii, troski, moralności. Od Jego przybycia na ziemię ludzie zaczęli tworzyć osady i plemiona. Wielu wyznawców innych większych religii ogarniętych nienawiścią i rządzą władzy obawiało się tej religii i dlatego przez wiele wieków ścigano wyznawców Mateussa. Stąd właśnie wzięło się powiedzenie, że tam gdzie miłość istnieje również nienawiść. Niestety do naszych czasów nie przetrwały żadne ślady tej religii, która jest obecnie przekazywania ustnie ale przede wszystkim poprzez czyny, które jak mawiał bóg Mateuss po raz pierwszy spotykając człowieka "Czyn, który przepełniony jest miłością bywa trudny do wykonania jednak przynosi on radość nie tylko temu dla, którego on został wykonany ale również temu kto trudu wykonania tego czynu dokonuje. "