Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to sa skurcze porodowe pomocy

Polecane posty

Gość gość

Mam co jakis czas ok 5-6min takie skurcz co przez chwile nie moge zlapac oddechu, ale po 10s mijaja. Boli mnie w tedy podbrzusze. Wody mi nie odeszly, ogolnie czuje sie dobrze. Brzuch mi sie stawia podczas tych skurczy. Kurcze czy to moze byc poczatek? Czy to tylko skurcze przepowiadajace i mina? Czop odszedl mi przedwczoraj, termin z usg juz za mna a z om dopiero za ponad tydzien:/ pomocy

Gość gość
Idz pod prysznic albo weź nospe albo jedno i drugie. Jak porod to to nic nie da aa jak nie to przejdzie

Gość gość
Jesli czestotliwosc skurczy sie zwieksza to pewnie rodzisz

Gość gość
zgadzam się z pierwszą odpowiedzią, u mnie no-spa i kąpiel nie pomogły i pojechaliśmy do szpitala, ale ja była wtedy w terminie porodu

Gość gość
pewnie to już :)

Gość autorka tem
Ale bolalo was tak bardzo ze nie mogliscie funkcjonowac czy dalo sie wytrzymac? Czy z czasem te bole byly silniejsze? Czy wody nie powinny mi odejsc? Prosze o wiecej szczegolow bo zestresowalam sie i panikuje!!

Gość gość
u mnie odrobinę się zwiekszał ból, ale o nie dużo, normalnie funkcjonowałam, wody przy pierwszym porodzie mi w ogóle same nie odeszły a przy drugim dopiero po kilku godzinach w szpitalu

Gość gość
najlepiej wejdź do wanny i posiedź chwilę, jeśli to fałszywy alarm to skurcze miną. Jeśli jednak rodzisz to bóle będą coraz bardziej bolesne i z mniejszymi odstępami. Kontroluj zegarek i licz odstępy między skurczami. Jeśli będą się zmniejszać jedź na porodówkę.

Gość gość
weź spokojnie kąpiel,jak ból nie przejdzie,to jedź ;) mnie nie bolało tak bym mogła nie funkcjonować,normalnie ;) ale każda z nas odczuwa to inaczej :) w każdym bądź razie jakby to było to,życzę powodzenia :D

Gość 1233859438594875934
w idealnym porodzie wody odchodzą przed samymi skurczami partymi, jakieś pół godziny przed przyjściem dzieckiem na świat, więc wodami się nie sugeruj.. Ja miałam długie skurcze, nawet te co były co 12-13min ti trwały już po 40-50sek. więc 10 sek.to ciut mało ale chyba każda kobieta rodzi inaczej więc to też nie jest podpowiedź") Proponuję no-spę i kąpięl. Jak przejdzie to nie to, a jak nie to do szpitala:)

Gość autorka tem
Boje sie ze mi wody w wannie odejda a ja sie nie zorientuje:/ jak mijaja mi te skurcze to nic mnie nie boli, normalnie sie czuje a podczas tych skurczy musze wstrzymac oddech i sie docisnac nogi do brzucha bo wtedy troche mniej boli.

Gość gość
mysle ze rodzisz, wejdz do wanny. jak wody odejda to gwarantuje Ci ze poczujesz

Gość gość
NA CO TY CZEKASZ JEDZ NA PORODÓWKĘ TO JUŻ TO

Gość gość
ale wody nie odchodzą chlup i tyle tylko sączą się aż do porodu, więc nie ma opcji że przegapisz

Gość gość
Nie przegapisz odejścia wód. Idz pod ten prysznic bo jak rodzisz to i tak by wypadało się wykapac ;) wody pewnie później odejdą a że między skurczami czujesz się dobrze to się.ciesz, później będzie gorzej

Gość autorka tem
Aha to ide do wanny. Jesli sie nasila to jade a jesli przejda to pewnie sie odezwe. Na razie dzieki

Gość gość
autorka pewnie dalej rodzi, życze jej łagodnego porodu i oby jej i dzieciaczkowi nic się nei stało :) 🖐️

Gość violkaxfasolka
Mi wogole wody nie odeszly a mialam regularne skurcze to mi przebili pęcherz.Mi sie wydaje ze sie zaczyna ale pomietaj podczas skurczu nie mozesz wstrzymywac powietrza bo dziecko tez go nie otrzymuje a skurcze stana sie bardzo czeste i dłuższe.

Dokladnie, jesli kąpiel i podwojna dawka nospy nie pomoze, to znaczy, ze porod sie zaczal. ;) nie caly mc temu mialam identyczne regukarne skurcze, z tym iz urodzilam przed terminem ;)

Gość gość
"ale wody nie odchodzą chlup i tyle tylko sączą się aż do porodu, więc nie ma opcji że przegapisz"- no proszę, a mi odeszły "chlup i tyle", spodnie do kolan miałam mokre, nie sączyły się bo później dziecko się wstawiło w kanał i dopiero przy badaniu w szpitalu poszło jeszcze trochę... To takie złote rady jak: spokojnie, poród trochę potrwa, na pewno masz czas wrócić do domu, wziąć prysznic, spakować się, ogolić itd... Każdy poród jest inny, wolniejszy albo szybszy postęp, tak samo jak każda kobieta inaczej odczuwa skurcze... Jedyna mądra rada to to żeby wziąć prysznic, wszędzie czytałam że jeżeli to nie skurcze porodowe, to miną, a jeśli porodowe, to jesteś umyta do porodu przynajmniej...

Gość autorka tem
No i skurcze ucichly;( nadal sa ale delikatniejsze i w wiekszych odstepach czasu jednak to nie byly porodowe

Gość gość
Niekoniecznie! Ja jak chodziłam pod prysznic na porodowce tak do 4 cm to też się wyciszaly całkiem na jakis czas a wiedzialam że rodze bo mi wody odchodzily. Także bądź czujna ;) bo mogą wrócić

Gość gość
Jeszcze po kapieli powrocily i to bardzo bolesne tylko dosc krotkie takie 10-15sek, juz mialam nadzieje ze rodze ale polozylam sie zasnelam. Teraz sie obudzilam i wszystko przeszlo;( ja chyba nigdy nie urodze

Gość gość
heh, byłam ciekawa czy już rodzisz:) a na kiedy masz planowany termin? ja mam na 09.02. w sumie już czekam w blokach startowych

Gość autorka tem
Mam z om na 6.02 a z usg mialam na 23.01. Lekarz mi wrozyl ze urodze w weekend wiec ja sie tak nastawilam a tu nic. Skocze dzisiaj na ktg

Gość gość
Urodzisz urodzisz :D to się tak wydaje