Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem sprzed lat

Polecane posty

Gość gość

Jestem osoba aspołeczną, ciężko mi się nawiązuje nowe znajomości, bo jestem nieufna i też mało rozmowna. Od zawsze uważałam siebie za niezbyt atrakcyjną i celowo dążyłam do tego by nie wyglądać choć trochę lepiej, bo gdyby okazało się że jestem coś trochę atrakcyjna to bałabym się że ktoś potraktuje mnie jak ładna lalkę co można poklepać....no właśnie, dziwne mam rozumowanie? Że jak dziewczyna stanie się choć trochę ładna to stado facetów będzie traktować ją przedmiotowo. Wiem skąd u mnie to "rozumowanie" się wzięło. Jakieś 10 lat temu była molestowana przez "kolegów" z klasy. Nie było to tylko poklepywanie po tyłku, były też i gorsze rzeczy o których nie chce tutaj pisać. Często bardziej niż tak zwany "zły dotyk" przerażało mnie to co do mnie mówią, jak traktują a traktowali jak przedmiot. Miałam 13 lat i mimo to o wielu rzeczach związanych z seksualnością nie wiedziałam. W domu o tym się nie mówiło a ja bałam się pytać. Nikomu nigdy nie powiedziałam o tym co się działo w szkole mimo że nie dawało mi to spokoju. Kiedy zmieniłam szkołę starałam się nie myśleć o tym co było, wyprzeć z pamięci, ale nie dało się. Chciałam żeby nikt mnie nie widział bo wtedy nikt by mnie nie atakował. Dzisiaj mam duży problem z kontaktem z facetami. Taka zwykła rozmowa o pogodzie mnie przeraża. Chciałabym w końcu przestać się bać, podnieść swoją samoocenę, ale nie umiem sobie poradzić z moim "problemem" sprzed lat. Nie wiem czy rozmowa z psychologiem mi pomoże, nie wiem gdzie najpierw się udać. Chciałabym w końcu poczuć się silniejsza, nie bać się ludzi.

Gość gość
jest ktoś kto z podobnym problemem już sobie poradził albo próbuje z nim walczyć?

Gość gość
Facetów się boisz?

Gość gość
ich bardziej niż kobiet