Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za dużo nabiału

Polecane posty

Gość gość

Słuchajcie, mój syn najchętniej żywiłby się samym nabiałem. Nie interesuje go mięso, warzywa i owoce rzadko. Za to twarożki, jogurty, serki - zawsze. Powinnam mu ograniczać? Alergii nie ma. Ale teraz zwłaszcza zimą nabiał wychładza organizm....

Gość gość
jogurty czy serki to niemal czysta chemia... nawet mleko jest mocno kontrowersyjne. Pozatym moze miec problem z żelazem - tego typu produkty zawierają go mało a dodtkowo ograniczaja jego wchłanianie z innych pokarmów.

Gość gość
Ja bym ograniczyła tylko słodkie, czyli serki i jogurty naturalne. Daję dziecku jeść jak chce, zawsze ma jakieś "fazy" że je określone produkty, kiedyś na talerzu z rybą, fasolką i ziemniakami zjadał tylko fasolkę i prosił o dokładkę, później tylko rybę... Ostatnio ciągle chce jeść naleśniki, chleb, makarony- awanturował się ostatnio żeby zdjąć mu sos z makaronu i jadł suchy... Dbam jedynie o to żeby miał pod ręką możliwe dobre produkty, i jak chce jeść ten chleb to niech je ciemny, z ziarnami, nalesniki z mąki pełnoziarnistej, z ziołami... Z owoców przez ostatnie miesiące jadł tylko mandarynki i pieczone jabłka, trudno, dostawał to co chciał. Jedzenie nabiału non stop wiadomo że nie jest zdrowe, ale przeje mu się i minie.