Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chcę oddać psa a matka się nie zgadza

Polecane posty

Gość gość

Wzięliśmy ze schroniska 3 miesięczne ośmiokilogramowe szczenie do bloku. Po miesiącu pies ma 4 miesiące i waży 16 kg. Przybrał 8 kg w ciągu miesiąca i nie jest spasiony. Miał to być pies średni a będzie psem dużym , który na dodatek przejawia agresję. Warczy na nas przy zakładaniu smyczy , podgryza a nawet ugryzł. Mam go dość gdyż normalnie w świecie się go boje. Pies nie był bity ani karcony ręką. Chcę by znalazł dom i kochającą rodzinę a moja matka nie zgadza się go wydać. Co robić?

Gość gość
Dopóki mieszkasz z matką nie masz nic do gadania, temat uważam za wyczerpany. Dobranoc.:classic_cool:

Gość gość
dokładam się do tego domu z matką i dziewczyną . Demokratycznie są 2 głosy przeciw 1 ale chodzi o to by moja matka zrozumiała,że ten pies może krzywdę zrobić w przyszłości.

Gość gość
zawieź do schroniska i oddaj.Lepsze bedzie to niz miałby cie pogryść

Gość gość
niech twoja matka sama go wyprowadza jak jest taka mądra.Niech ja gryzie

Gość gość
widocznie twoja matka ma większe pojęcie o psach,młode psy warczą gryzą tak się i bronią i bawią czy to z ludźmi czy między sobą,od własciciela zależy jak psa ułoży ja mam ogromnego psa niestety z wieku szczenięcego wyjdzie dopiero mając2,5 roku jest wielki i szczeka jak się kłóci,gryzie jak nie chce smyczy szczypie,bije łapą ale tylko wtedy gdy mu na to pozwolę.Może pies czuje że go nie lubisz,albo spacer z tobą nie jest dla niego przyjemnością.

Gość gość
właśnie szczeniaki często "operują paszczą" i nie jest to przejawem agresji lecz wieku szczenięcego.Ciesz się,że nie masz energicznego kociaka,taki to zęby wbije,a łapami dopycha jakby chciał dłoń rozszarpać.

Gość gośćautor
miałem 3 psy i żaden nie był taki jak ten. Miałem molosa , który w ogóle nie gryzł ani nie warczał. Owczarka z , którym się bawiłem jako kilkuletnie dziecko. Raz na jakiś czas rodzi się agresywniejsze szczenie tak samo jak z ludźmi , część to są geny a część wychowanie. Czy 4 miesięczny szczeniak powinien warczeć na właściciela ? Co mam wtedy zrobić ? mam go skarcić , krzyczeć , głaskać ? Nie podniosłem na tego psa ręki bo tego nie popieram ale zastanawiam się co będzie za miesiąc jak pies będzie miał 20 kg lub więcej skoro rośnie takim tępem ?