Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zbudujędom

Poradźcie jaki dom

Polecane posty

Gość do  prawictwo pospolite
za mało 80 m? zalezy dla kogo nie ma uniwersalnego wymiaru, kazdy kupuje, buduje na swoje potrzeby, mozliwosc*****eniadze Moja ciotka z mezem, na starośc wybudowali domek, jakies 80 m własnie - dwoje ludzi po 60 tce, uwazam ze ikeszego im nie trzeba, juz sie nie rozmnoża ;) dadza rade opłacic, posprzatac, po co im 150 m2 np.??

Gość zbudujędom
Mój mail to krawiec.monika@o2.pl ;) Pisz śmiało, jeśli będę mogła to doradzę. Planuję ruszyć z budową w maju, o ile wszystko dogram do tego czasu i skończy się zima, więc będę na bieżąco..:)

Gość prawictwo pospolite128
prawictwo pospolite128, Fajny też ten projekt jest. nie jest fajny.. Jego powierzchnia to 80 m2 , koszt to ponad 300 tys zł mimo ze nie jest du ży Autorko jesli masz zaledwie 200 tys zł tu uważaj przy budowie . To naprawde niewielka suma

Gość tootsiee
prawictwo pospolite - śmeiszny jestes, tak jak ktos wyzej napisał - nie ma idealnego wymiaru domu dla wszystkich! wiec głupio nie doradzaj! 2 starszych ludzi - to po co im te 100 m i wiecej? co innego młodzi ludzie, bedąmieli dzieic itd. A co powiesz na rodzinę z 4 dzieci?? ha?? 200 m to za duzo? w tej sytuacji uwazam ze nie, i na pewno nie bedzie pustych pokoi pospolitku, nie doradzaj ;)

prawictwo pospolite - śmeiszny jestes, tak jak ktos wyzej napisał - nie ma idealnego wymiaru domu dla wszystkich! wiec głupio nie doradzaj! PRawicywo pospolite zawsze dobrze doradza.. To zapamiętaj.. Chodzi mi o projekty budżetowe .. Jesli ktos ma pieniadze na ogrzewanie to naturalnie moze budować dom 145 m2 . Ja to rozumiem Ale 200 m2 to głupota . Taki dom jest zwyczajnie za duzy Według mnie jesli nie masz pieniedzy na utrzymanie domu budujesz 95 m2 . Jesli masz kase na ogrzerwanie to wybierasz coś co ma 145 m2 powierzchi uzytkowej ..Nie 200 m2 .. Budowanie 200 m2 niemal w kazdym przypadku jest idiotyzmem .. No chyba ze masz sześcioro dzieci

Gość zbudujędom
Prawictwo, Ale ja pisałam ze mój budżet to około 390 tys. Gabrysia pisała, że dysponuje 200tys. Jutro mam się spotkać z architektką od projektu który linkowałam. Zobaczę co mi powie w sensie kosztów. Plus jest taki że już jak coś kompleksowo zajmie się budową wraz z ekipą plus nadzorem budowlanym..dla mnie to spora oszczędność czasu, bo jestem mamą pracującą:)

Gość Gabryysiaa
prawictwo ale chyba mylisz mnie z autorką :) autorka chce większy metraż i dysponuje kwotą około 400 tysięcy. a ja pytałam o domek 80 metrów i mam około 200 tysięcy. My z mężem nie planujemy więcej dzieci jak jedno. O ile w ogóle się go doczekamy. Więc maksymalnie 90 metrów starczyło by nam - podam ci na przykład taki projekt, z aranżacją wnętrza. Np. ten: http://z500.pl/projekt/720/Z273,kompaktowy-dom-parterowy-z-trzema-sypialniami-przekryty-dachem-kopertowym.html

Jesli masz nie wiecej niz 2 dziieci to budowanie domu powyzej 150 m2 jest mega głupotą .. Taki dom bedzie stał pusty.

a serio pomyliłem z autorką . Nie czytam całego tematu tylko fragmenty i to dlatego