Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandarynk159

ulewanie

Polecane posty

Gość mandarynk159

Mój synek 4 miesiące ulewa , dobrze przybiera na wadzę . Ma nietolerancję laktozy pediatra przepisał nam na ulewanie bebilon nutricia , ale po tym na kolki czy jest coś innego ?

Gość gość
Moja tez ma nietolerancję i po tym mleku oktorym piszesz fakt nie ulewala ale kolki bez przerwy płacz prezenie się masakra. Inny pediatra polecvil bebilon ar mimo ze tam jest laktoza ale stwierdził ze w tym mleku jest mniejsza ilość i inaczej przetworzpona czy cos i jest togeste pmleko i nie ulewa nie ma kołek dla nas to idealne mleko:-)

Gość gość
ja dodawałam synkowi ten nutriton przez 2 dni. potem stwierdziłam ze nie będę tego dawać bo miał lekkie zaparcia i bardzo, bardzo żółtą kupkę (nienaturalnie żółtą). poza tym karmię głównie swoim mlekiem i sypanie chemii do mojego mleka jakoś mnie nie przekonuje. ja zagęszczam kleikiem z ryżu brązowego (sama gotuję) czasami ulewa.

Gość gość
Mam pytanie do mam powyzej, czy mialyscie jakies badania na ta nietoleracje laktozy, jest tak to jakie? Czy lekarz tylko na podstawie objawowmto stwierdzil?

Gość gość
Ja pisalam o tym bebilonie ar. Córka ulewala i lekarz na oko stwierdził ze to nietolerancja laktozy. Po tym bebilon nutrica niby mniej ulewal ale kolki ja wykanczaly, zmienilam na bebilon ar i nie ulewa wogole.w sumie nie robilismy specjalnych badan bo to mleko jej śluzy kupki 3-4 razy dziennie nie ulewa gazy odchodzą nie ma problemów z brzuszkiem. Moim zdaniem mała nie ma nietolerancji laktozy bo przecież w bebilonie ar ta laktoza jest, problem polega tylko na ulewaniu pewnie układ pokarmowy jeszcze jest niedojrzały. Aczkolwiek zdecydowalismy ze zrobimy badanie na własna rękę z ciekawości chociażby. Zresztą w bebilon nutricia tez chyba jest laktoza??