Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wodaniemineralna

obsesyjna zazdrosc

Polecane posty

Gość wodaniemineralna

Jak pozbyc sie obsesyjnej zazdrosci ?

Gość gość
Zacząć doceniać siebie. Obsesyjna zazdrość to efekt bardzo niskiej samooceny zazdrośnika.Nadto to uczucie niszczy i zazdrośnika i jego partnera. Można spróbowac u psychologa, a samemu dbac o swoje zdrowie, wygląd zewnętrzny, rozwijąc swoje zainteresowania, czsami zrobić coś dla innych ot tak, usłyszeć za to dziękuję, i być zadowolonym z siebie i swojego życia. Po jakimś czasie na pytanie : "co to jest zazdrość" odpowiesz: "zazdrość, hmm, no właśnie, a co to takiego?".

Gość gość
no i dobry temat, bo ja wlasnie jestem straszna zazdrosnica i nie wiem jak sobie z tym poradzic.... co nie widze ladnej badz nawet w cale nie nadzywaczajej dziewczyny to wydaje mi sie ze moj facet moglby mnie dla niej zostawic... a jak widze gdy ktoras sie do niego przystawia to jestem prawie pewna, ze ze soba romansuja mimo ze prowadzimy juz wspolne zycie i mamy dziecko.... nie wiem jak sobie z tym radzic... prosze o rady

Gość gość
nie wiem, ale psychiatra pewnie zna sposoby 🖐️

Gość gość
przestać drążyć idiotko!

Gość gość
wydaje mi się, że zazdrość bierze się z braku zaufania do drugiej osoby, a z reguły nie bierze się to znikąd... Trzeba spróbować i rozwiązać ten problem...

Gość gość
mój kochanek był do tego stopnia zazdrosny ze jak miałam wypadek samochodowy to zabronil mi isc na rehabilitacje bo był tam facet.. :( Masakra... powiedział ze oplaci mi rehabiltacje u kobiety.. A ja ze zwichietym kręgosłupem miałam cierpieć..