Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalija Vodianowa

7 dniowa przerwa w tabletkach pytanie

Polecane posty

Gość Natalija Vodianowa

Np.skończyłam brać opakowanie w niedziele,to nowe opakowanie zaczynam w następną niedziele,czy w poniedziałek?

Gość poli30
w poniedziałek

Gość Natalija Vodianowa
serio?

Gość poli30
serio..biorę tabsy juz 12 lat więc wiem

Gość Natalija Vodianowa
A dlaczego tak trzeba brać? Ja biorę logest nie mogę go brać np cały czas bez przerw?

Gość poli30
tak trzeba zeby dostac okres...jak bedziesz brała bez przerw to nie bedziesz miała okresu

ja biorę tabletki gdzie jest 4dni przerwy, ale dlaczego nie chcesz tej przerwy?tabletki można brać bez przerwy ale w wyjątkowych sytuacjach, ślub,wycieczka itp, ale zeby non stop nie było przerwy na okres? nie, tak nie można robić, musisz miec ten czas na krwawienie.

Gość Natalija Vodianowa
Jakoś mi nie szczególnie zależy na okresie :p a gdzieś czytałam,że dla organizmu jest obojętne czy jest okres czy go nie ma tym bardziej że jest to okres "sztuczny" z odstawienia a nie fizjologiczny...

napewno dla organizmu nie est to obojętne, ja niestety musze odstawic po półrocznym braniu tabletek, tabletki straszne szkody powodują w organizmie, tak ze napewno nie jest to obojetne

Gość poli30
nie robic przerw lekarze zalecają tylko jak np.gdzies wyjeżdzasz i nie chcesz miec okresu..a tak to lepiej robic tą przerwe

Gość gość
Nie takie obojętne, bo tak krew która się zbiera w macicy chociaż jest jej mniej to musi w końcu gdzieś się skroplić.. Mogą się często zdarzać plamienia podczas cyklu jak nie odstawiasz.

Gość gość
Brak przerwy moze sie skonczyc plamieniem przez cale kolejne opakowanie... mi sie tak zdarzylo. Chcialam wykąpać się w morzu (przerwa wypadała akurat w czasie urlopu). I co? I dupa :D plamilam aż do kolejnej przerwy :D ginekolog powiedział, ze to nic groźnego, ale taka reakcja organizmu zdarza sie bardzo czesto

Gość xscdvfdcsxaz
inni lekarze zaś mówią że raz na kwartał wystarczy