Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie chce dzieci swietny artykul

Polecane posty

Gość gość
O czym wy piszecie. Wg ststustyk w Polsce dzieci nie ma ok 40% kobiet w wieku 19-45 lat. W Warszawie ponad 50% kobiet jest bezdzietnych. Raczej nie jest to mniejszość. Powoli mniejszościa sa osoby posiadające dzieci. A gadkami innych nie ma się co przejmować, chyba że jednak cos jest na rzeczy. Co ma powiedzieć taki np. Owsiak, który jest gnojony z kazdej strony i za wszystko. Wasze problemy to nic.

Gość gość
Z drugiej strony przyszłość należy do tych co się rozmnażają - Chińczyków i Hindusów.

Gość gość
Jak mnie wqrwia termin ABORCJA!!! Wy niemyslace qrwy, skoro macie świadomość że nie chcecie mieć dzieci to czemu ni poddacie się wazektomii i powiązaniu jajników?!!! Aborcji mówię NIEEEEE!!! Wazektomii i sterylizacji jajników jak najbardziej TAK! ZABEZPIECZCIE SIĘ QRWY A NIE ZABIJAJCIE BEZMYŚLNIE! TE METODY SĄ 100%zabezpieczeniem dlaczego o ich legalizację nie walczycie a o legalizację mordu???? Jestem za aborcja jedynie w 3przypadkach-1)ciaza zagraża życiu ciężarnej 2)ciaza z g****u 3)dziecko ma się urodzić chore(tak jestem za aborcja w tym przypadku, może ktoś ma ochotę nianczyc warzywo i ladowac w nie całą fortunę, ja nie). W tych 3 przypadkach jestem na tak, bezmyslnemu pier@doleniu i aborcji mówię nie! Lepiej walczycie o legalizację sterylizacji wy niemyslacy mordercy. Lepiej qrwa zabić, niż myśleć prawda?

Gość kuczorek
ja nie zauważyłam żadnego piętnowania bezdzietnych- już zluzujcie.

Gość gość
Przecież nikt wam w macicę plodu nie wkłada. Jeśli wiążecie się z partnerami, którzy chcą dziecka to ich okłamujecie i to wasza wina. Jeżeli nie rozmawiacie z partnerami przed decyzją o wspólnym życiu o waszych priorytetach co do dzieci to też wasza wina. A skoro męczy was to, że rodzina ciśnie albo znajomi to znowu wasza wina, bo nie jesteście dorosłe i nie umiecie zdecydować za siebie. Ludzie zawsze będą komentować. Że macie wcześnie dziecko to wpadliście. Że już tyle razem a nie macie, to pewnie bezpłodni. Że nie macie ślubu a żyjecie razem. Że wzięliście ślub chociaz wiadomo, ze nie zyjecie po bozemu. Że macie tylko jedno dziecko wiec jestescie egoistami. Że macie dwójkę chociaż was nie stać. Że kupiliscie samochód chociaz stary byl dobry, albo ze nie kupiliscie chociaz macie gruchota. Nigdy się wszystkich nie zadowoli wię czemu sie tym tak przejmowć.

Gość gość
**wa

Gość przez dzieci zmarnowałem życie
Dzieci to największa porażka! Cholernie żałuję że się nie wysterylizowałem przed ślubem :O

Gość gość
ja też żałuję, w imieniu Twoich nieszczęsnych dzieci, że tego nie zrobiłeś

Gość gość
Ja tego nie czaję ile można mieć problemów z powodu dziecka ? Ludzie zwariowaliście do reszty widać wypowiadacie się na temat o którym nie macie kompletnie zielonego pojęcia. Mnie jakoś nigdy do dzieci nie ciągnęło ale jeśli bym wpadł to bym wziął na siebie całą odpowiedzialność i koniec i co ? i w wieku 29 lat wpadłem z dziewczyną. Dzisiaj mamy małą córeczkę jestem szczęśliwy, mam pracę i każdego dnia patrzę jak mój aniołek się rozwija. Mało tego moje życie zmieniło się na lepsze a nie na gorsze, robię to co wcześniej i jakoś nie czuję żeby dziecko pokrzyżowało mi plany. Kto wam każe harować na dziecko od poniedziałku do soboty ? Ja pracuję na 3/4 etatu mam 800zł na rękę i jestem w stanie wyżywić dziewczynę i dzieciaka a Wy jakieś banialuki wygadujecie.

Gość gość
super

Gość gość
rzeczywiście, macie życie..800zł na trzy osoby, tylko zazdrościć

Gość gość
yyyy ja nie musze pracowac 12h i nie wydaje wiekszosci na pieluchy, tylko jakies 5% mojej pensji, a jest jeszcze pensja meza....

Gość gość
a co to ma do tematu- masz kasę na dzieci? świetnie

Gość poli30
taaaa no to za te 800 zł rzeczywiście prowadzicie godne życie :O:O..wy wegetujecie a nie żyjecie :O:O

Gość gość
masz się czym chwalić...że nie zapewniłeś temu swojemu aniołkowi nawet podstaw

U nas jest tak: Masz dzieci - źle, bo bachory, bo płaczą itd, a jak nie masz, to.... TEŻ ŹLE! bo jakto tak? Powiem tak, jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził, dlatego niech każdy żyje tak jak potrafi robi to co go uszczęśliwia :) - bez popadania w skrajności :p

Gość gość
ale prawda jest że kobieta odkąd urodzi to już nie jest szczęśliwa tak szczerze, tylko musi sobie wkręcać ze jest bo już nie ma wyjścia

Gość gość
Kobieta powinna cieszyć się, że może sprawić mężczyźnie przyjemność, podać obiad, posprzątać. Kiedy wraca zmęczony i siada w fotelu- wymasować stopy, jest mu potrzebna, to samo z dzieckiem- ma co i dla kogo robić