Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dotyczace owulacji

Polecane posty

Gość gość

mam zastanawiajace mnie pytanie:) przyjmijmy ze owulacja zaczyna sie o 15:00(a trwa 24h) a stosunek mial miejsce dzien wczesniej to w momencie rozpoczecia owulacji jajeczko od razu jest gotowe do zaplodnienia czy owulacja ma tez swoja kulminacje np po kilku godzinach od rozpoczecia owulacji....nie wiem czy dobrze sprecyzowalam pytanie :)

Gość gość
nie, owulacja to jest moment kiedy jajeczko jest uwalniane i momentalnie zdolne do zapłodnienia, jeżeli stosunek był dzień wcześniej, to ciaża jest bardzo możliwa, ponieważ plemniki mają zdolność przeżycia do kilkudziesięciu godzin, poza tym kilka godzin zajmuje im również droga (ciężka) do jajeczka

Gość gość
nie wiem czy dobrze rozumiem pytanie. ale odpowiem tak: jeśli masz owulację a dzień wcześniej miałaś stosunek, to może dojść do owulacji, ponieważ plemnik żyje 72 godziny, czyli aż 3 dni może sobie plemnik w Twoim ciele czekać na uwolnienie się komórki jajowej.

Gość gość poprawka
*może dojść do zapłodnienia miało być

Gość gość
spytalam bo akurat w moim przypadku mialam stosunek w czwartek wieczorem a owulacje czulam w niedziele rano(bol jajnika lewego) i zastanawiam sie czy jest szansa na bejbi:) w niedziele nie mialam typowego sluzu plodnego lecz mleczny rozciagliwy. cykle mam regularne 28dni. a stosunek byl w 12 dniu a owulacja w 15 dc

Gość gość
wychodzi na to ze od stosunku a owulacji minely 3 dni wiec kazda godzina jest na wage zlota:)

Gość gość
na 3 dni przed owulacja jesli byl stosunek to jest mozliwa ciaza, co do sluzu to nie wiem