Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu dobrze czujące się kobiety w ciąży nie ustępują mi miejsca

Polecane posty

Gość gość

w autobusie czy kolejkach? Mam endometriozę, jestem po zabiegu i przed kolejnymi. Dużo zrostów, dużo bólu, mdłości i inne skutki uboczne leków i czemu ja jestem gorsza od kobiety w ciąży że nie mam prawa pierwszeństwa? W czym jestem gorsza, że ma mi się ONA wepchać w kolejkę w aptece, u lekarza żądając pierwszeństwa, nazywając mnie niejako chamką bo tak się traktuje sytuację w której pani z widocznym brzuchem stoi z 15 minut na równi z innymi. Czemu te panie są zwolnione z poproszenia o ustąpienie miejsca a mogą żądać??? Czy gdy nic im nie dolega i czują sie dobrze czemu te 15 minut w kolejce w aptece to taki dramat? Czy ci bez widocznych brzuchów musza czuć się lepiej? Czy brzuch jest wyznaczaniem tego jak mi ciężko? Czy to, ze nie jestem w ciąży dyskwalifikuje mnie jako osobę potrzebującą bardziej pomocy, zrozumienia? Piszę głównie o roszczeniowych paniach które ciążę znoszą dobrze a wszędzie każą hołubić swój brzuch jakby tylko im było ciężko. Także panie, które źle znoszą ciąże nie są opisane w moim wywodzie wiec poproszę aby mi tu nie licytowały swoich dramatycznych dolegliwości.A mój post jest sprzeciwem na post : "wryłam się w kolejkę w aptece bo emeryci mi nie ustąpili - chamy jedne - zdrowe jak rydze. "

Gość hmmmmt
jeżeli chodzi o autobus, to jestem za ustąpieniem paniom w ciąży szczególnie wysokiej, wiadomo pojazd w ruchu, hamuje g***townie, istnieje obawa że może kobieta uderzyć się w brzuch o oparcie, przewrócić itd ale już w sklepie, aptece czy u lekarza gdzie może usiąść i trochę poczekać, to nic się nie stanie

Gość hmmmmt
uważam też że można poprosić osobę w kolejce o przepuszczenie, że źle się czuję czy w autobusie żeby ktoś ustąpił nie koniecznie osobie starszej czy ciężarnej byłam kiedyś po poważnej operacji, tak się złożyło że musiałam jechać autobusem do kontroli, bałam się o szwy na brzuchu i o poprosiłam trochę starszą panią żeby mi ustąpiła jak wytłumaczyłam o co chodzi, zgodziła się nikt przecież nie jest duchem świętym i nie wie na co kto cierpi

Gość gość
No i własnie o to chodzi ponieważ pani w ciąży nie jest duchem świętym to może sama niech się wpierw zapyta a nie od razu wpycha z niewybrednymi komentarzami o chamstwie.

Gość gość
taa bo kazdy wie ze masz zrosty i bole no jasne widac golym okiem a baba w ciazy to raczej widac wiec o co masz pretensje?? niktn sie nie bedzie domyslal ze masz problem jesli chcesz ustapienia miejsca w autobusie czy kolejce to powiedz ze masz zrosty i bole i potrzebujesz tego wystarczy otworzyc jadaczke i powiedziec cos a nie wywalac zale anonimowo

Gość gość
baba w ciązy nie zawsze jest widoczna, brzuch na km na wiele polek po 30 roku życia. Że już nie wspomnę że wiele kobiet źle znosi początki i końcówkę a na początku nic nie widać. Moja wypowiedź ma drugie dno a no takie że ciężarne panie same powinny nauczyć się kultury i widzieć coś więcej niż własny brzuch. Ale widzę że co poniektórym nie chce się czytać do końca i ze zrozumieniem. Póki co te co krzyczą nie zastanawiają się nad innymi bezceremonialnie wchodzą komuś w kolejkę wypychając brzuch, a jak masz obiekcje to cię zwyzywają od chamów ale one mogą. widzę że pani z 18:38 to wypisz wymaluj osobnik z mojego postu bez umiejętności czytania ze zrozumieniem.

Gość gość
Proponuję: 1. poprosić o ustąpienie miejsca, gdy tego potrzebujesz 2. prosić w następującej kolejności: a) zdrowy (przynajmniej na oko) młody osobnik płci męskiej, b) zdrowy (przynajmniej na oko) osobnik płci męskiej w wieku dojrzałym, c) zdrowa (przynajmniej na oko) nastolatka. Kobiety w ciąży i staruszków płci obojga zostaw proszę na koniec, jak już nie będzie innego wyjścia ;)

Gość gość
Tylko, ze tu nie chodzi o mnie, poproszę przeczytać tekst ze zrozumieniem.

Gość gość
A widac po Pani,ze jest Pani chora?Jesli nie,to skad ludzie maja to wiedziec?

Gość gość
Przepraszam - w takim razie proponuję uniwersalnie: 1. poprosić o ustąpienie miejsca/kolejności, gdy się tego potrzebuje 2. prosić w następującej kolejności: a) zdrowy (przynajmniej na oko) młody osobnik płci męskiej, b) zdrowy (przynajmniej na oko) osobnik płci męskiej w wieku dojrzałym, c) zdrowa (przynajmniej na oko) nastolatka. Kobiety w ciąży i staruszków płci obojga należy zostawić na koniec, jak już nie będzie innego wyjścia.

Gość gość
nastolatka może miec okres albo innego doła, ja tam uważam,że każdy powinien ustępować kazdemu jedynie siedziec powinni polamani,z ciąża od 6 miesiaca, czyli z wielkim bebehem, starsi panowie i panie takie co ledwo stoją a nie takie co mają dużo krzepy i mają siłe klepać ozorem całą drogę

Gość gość
autorko a to moze temu za na autobusach w niektorych przchodniach i aptekach sa takie znaczki zeby ustapic miejsca matce z dzieckiem, osobie starszej i babie w ciazy. kazesz nam tu czytac ze zrozuumieniem ale sama rozejrzec sie nie laska i poprawnie odczytac oznaczenia w komunikacji miejskiej ponadto chyba masz kobieto problem ze swoja choroba, z tym ze dzieci nie masz i plujesz jadem na kogos kto korzysta z przywilejow ktore im sie naleza (tak juz sie przyjelo spolecznie; zasady dobrego wychowania itp) a propos- ja nigdy nie spotalam sie z sytuacja kiedy ciezarna sie awanturyje i wyzywa od chamow plus gdy ktos poprosi o miejsce siedzace to je dostaje jestes mocno sfrustrowana . zycze zdrowia